Home Diverse Terapia schemelor si in ce consta aceasta metoda psihoterapeutica?

Terapia schemelor si in ce consta aceasta metoda psihoterapeutica?

842
0
Terapia schemelor

Abordarea problemelor cu care te confrunti intr-o maniera cu totul diferita poate fi exact ceea ce ai nevoie pentru a le depasi. In conditiile in care esti dispus sa frecventezi cabinetul unui psihoterapeut, atunci ar trebui sa afli despre Terapia schemelor, un tratament care te poate ajuta in ceea ce priveste anumite comportamente.

Despre Terapia schemelor si la ce se refera aceasta

Terapia centrata pe scheme cognitive, asa cum o vei intalni denumita, se refera la genul de terapie care are la baza o serie de elemente ce se intalnesc in scolile traditionale, in combinatie cu teoriile atasamentului si cele relatii-obiect. Schema a fost gandita foarte bine, pentru ca vizeaza o structura de tratament eficienta, cu rol de restructurare a personalitatii.

Constientizarea crizei, a problemei cu care te confrunti e o prima etapa prin care trebuie sa treci. Urmeaza abordarea cauzelor pentru care te afli in situatia respectiva. Ceea ce trebuie facut se refera la eliminarea lor completa, pentru a nu exista riscul sa recidiveze. Terapia schemelor reprezinta o completare a celei cognitiv-comportamentale. Identificarea schemelor cognitive cu origini in copilarie sau adolescenta este etapa urmata de cea de schimbare propriu zisa. Se vor aplica diverse tehnici experientiale in ideea de a regla partea emotionala afectata. Expunerea va fi gradata, avand la baza planificari strategice.

In detaliu, fiecare etapa prin care vei trece iti va fi explicata de specialist. Alege sa colaborezi cu un expert in aceasta practica, cum este DanielIvan.ro. Pentru ca efectele sa fie cele asteptate, e foarte important sa tratezi cu cea mai mare seriozitate tot acest parcurs.

Un psihoterapeut precum Daniel Ivan te poate ajuta sa intelegi care este rolul central al metodei, la ce se refera reparentarea limitata. In linii mari, este vorba despre experientele emotional-corective aplicate cu ajutorul specialistului. Il poti privi ca pe un antidot vizavi de diversele experiente cu care te-ai confruntat in perioada copilariei. Poate cauza e reprezentata de lipsa stabilitatii resimtite atunci, a validarii, a ingrijirii, indrumarii si asa mai departe. Mai simplu zis terapia vizeaza remedierea, satisfacerea oricarei nevoi emotionale de baza neindeplinite intr-o perioada anterioara.

Schemele cognitive nu sunt altceva decat acele tipare generale care au la baza emotii, senzatii corporale, amintiri, care tin atat de propria persoana, cat si de altii. Acestea pot sa fie dezvoltate in perioada copilariei sau a adolescentei, complicandu-se in viata de adult.

Bineinteles, aceasta este o metoda spre care te poti orienta, care ar putea sa te ajute cu problemele tale. In conditiile in care nu ai incercat altceva, alt tip de terapie, poti sa afli mai multe despre optiunile pe care le ai, despre serviciile de psihoterapie care ar putea da roade in situatia ta pe danielivan.ro. Gasesti pe site si sectiunea de blog in cadrul careia iti sunt puse la dispozitie informatii pretioase vizand diverse cazuri sau tehnici aplicate de-a lungul timpului. In functie de cea cu care te simti mai confortabil, iti poti da o sansa la o viata lipsita de disconfortul pe care problemele actuale il creeaza.

Previous articleDe ce am ales să cumpăr un scaun cu masaj de la Masatto
Next articleOpera din Sydney – tribut pentru pompierii care se luptă cu flăcările în Australia
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here