Home International Cea mai mare centrală eoliană maritimă din lume va fi gata curând

Cea mai mare centrală eoliană maritimă din lume va fi gata curând

1014
0

Cea mai mare centrală eoliană maritimă începe să prindă contur pe coasta Marii Britanii. Este un proiect care are ca scop combaterea schimbărilor climatice, reducerea poluării.

Situată la 120 de kilometri de coasta Yorkshire, centrala Hornsea One va produce suficientă energie electrică pentru a ilumina aproximativ 1 milion de case pe teritoriul UK. Momentan încă se lucrează la ea, dar estimările indică faptul că va fi gata complet anul acesta, în 2020.

Proiectul se întinde pe o suprafață mai mare decât teritoriu Maltei, sau Insulelor Maldive și faptul că se află în largul mării îi asigură accesul la vânturi permanente, rezultând productivitate maximă.

Este vorba despre 174 de eoliene echipate cu turbine de 7 MW fiecare. Palele acestor turbine acoperă un spațiu mai mare decât roata London Wheel în momentul în care se rotesc. O singură rotire ale unei astfel de eoliană poate alimenta cu energie electrică o casă timp de o zi întreagă.

Acest proiect este un pas foarte important pentru Marea Britanie, țară care și-a propus ca până la finele anilor 2050, să devină o țară cu zero emisii poluante.

Previous articleCele mai mari cutremure din istoria modernă (anii 1900 – prezent)
Next articlePrețurile la imobiliare au explodat în orașele mici de provincie, aflate în curs de părăsire. Care să fie oare explicația?
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here