Home International Primul aeroport din China (Nanyuan) își închide porțile după 109 ani de...

Primul aeroport din China (Nanyuan) își închide porțile după 109 ani de serviciu

1113
0

Miercurea trecută, s-a deschis cu mare pompă un nou aeroport internațional în China, în valoare de miliarde și miliarde de dolari. În focul inaugurărilor, presa a scăpat din vizor un eveniment oarecum trist, și anume închiderea concomitentă a celui mai vechi aeroport din țară, o adevărată filă de istorie.

S-a închis așadar aeroportul Nanyuan, pe data de 25 septembrie, în aceeași zi în care a fost inaugurat aeroportul de 11.5 miliarde de dolari, Daxing, inaugurare la care a participat însuși președintele Xi. Ultima cursă, China United Airlines KN5830, a decolat la orele 10 PM. Sâmbătă, aeroportul era complet scos din uz. Puținele mașini lăsate în parcare de cei care au decolat înainte de închidere au primit afișe în geamuri prin care au fost anunțați de rocadă. Aeroportul Nanyuan și-a deschis porțile în anul 1910, acum 109 ani, în perioada în care China încă mai era guvernată de Dinastia Qing. Aeroportul Nanyuan a văzut două războaie mondiale, un război civil și a surprins și formarea Republicii Chineze în 1949.

Ce se va întâmpla cu aeroportul Nanyuan?

Aeroportul Nanyuan va fi transformat în muzeu aeronautic. Funcțiile sale practice au fost deja preluat de aeroportul Daxing. Aeroportul Daxing a fost proiectat de arhitectul Zaha Hadid și este un munte de tehnologie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here