Home Tehnologie Elon Musk – „Racheta care va duce oameni pe Marte va fi...

Elon Musk – „Racheta care va duce oameni pe Marte va fi mai ieftină decât am anticipat”

621
0
Elon Musk

Racheta și naveta spațială concepute de Elon Musk, cu care are de gând să colonizeze planeta Marte, ar putea să-și ducă la îndeplinire misiunea în mai puțin de 1 an, iar costurile de fabricație și exploatare vor fi mult mai mici decât estimase Elon oficial. CEO SpaceX, a spus în urmă cu 2 ani că va avea nevoie de 2-10 miliarde de dolari pentru a dezvolta aparatura necesară călătoriei în cosmos către Marte.

Sâmbătă, la Bocac Chica din Texas unde a dezvăluit presei racheta monstru de 48 de metri, Musk a anunțat că aceste costuri vor fi mai mici, maxim 2-3 miliarde de dolari. Elon a precizat în timpul ședinței de sâmbătă că pasagerii se vor putea îmbarca și călători spre orbită în mai puțin de 1 an. În viitor, SpaceX are de gând să-și zboare prototipul la 20 de km altitudine pe orbită în testele preliminare.

Naveta Starship este proiectată pentru a ajunge în cosmos la bordul unei rachete Super Heavy, un booster uriaș care va umple și rezervoarele navetei în drumul lor către Marte.

În ianuarie, SpaceX și-a redus personalul cu 10% pentru a salva niște bani, proiecte de genul Starship sunt extrem de costisitoare. Construcția acestei navete cu un buget destul de mic a fost ceea ce și-a dorit Elon dintotdeauna. A spus asta și în 2016, când a afirmat că cel mai mare obstacol în a trimite oameni pe Marte nu va fi unul tehnologic, ci unul financiar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here