Home Tehnologie Elon Musk – „Racheta care va duce oameni pe Marte va fi...

Elon Musk – „Racheta care va duce oameni pe Marte va fi mai ieftină decât am anticipat”

1098
0
Elon Musk

Racheta și naveta spațială concepute de Elon Musk, cu care are de gând să colonizeze planeta Marte, ar putea să-și ducă la îndeplinire misiunea în mai puțin de 1 an, iar costurile de fabricație și exploatare vor fi mult mai mici decât estimase Elon oficial. CEO SpaceX, a spus în urmă cu 2 ani că va avea nevoie de 2-10 miliarde de dolari pentru a dezvolta aparatura necesară călătoriei în cosmos către Marte.

Sâmbătă, la Bocac Chica din Texas unde a dezvăluit presei racheta monstru de 48 de metri, Musk a anunțat că aceste costuri vor fi mai mici, maxim 2-3 miliarde de dolari. Elon a precizat în timpul ședinței de sâmbătă că pasagerii se vor putea îmbarca și călători spre orbită în mai puțin de 1 an. În viitor, SpaceX are de gând să-și zboare prototipul la 20 de km altitudine pe orbită în testele preliminare.

Naveta Starship este proiectată pentru a ajunge în cosmos la bordul unei rachete Super Heavy, un booster uriaș care va umple și rezervoarele navetei în drumul lor către Marte.

În ianuarie, SpaceX și-a redus personalul cu 10% pentru a salva niște bani, proiecte de genul Starship sunt extrem de costisitoare. Construcția acestei navete cu un buget destul de mic a fost ceea ce și-a dorit Elon dintotdeauna. A spus asta și în 2016, când a afirmat că cel mai mare obstacol în a trimite oameni pe Marte nu va fi unul tehnologic, ci unul financiar.

Previous articleGrumman X-29 – avionul cu aripile inversate
Next articleAuditul energetic pentru companii – benefic sau povară?
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here