Home International Amsterdam – cea mai mare taxă turistică din Europa

Amsterdam – cea mai mare taxă turistică din Europa

559
0
Amsterdam
Amsterdam

Cu toate că Amsterdam avea deja cea mai mare taxă turistică din Europa, olandezii au de gând să o ridice și mai sus. De la anul, Amsterdam va percepe o taxă de 3 euro/turist dacă acesta înnoptează la unul dintre hotelurile din oraș. Să nu uităm că este o taxă suplimentară, în plus față de cei 7% din prețul camerei care se duc deja către municipalitate sub formă de taxă turistică.

Tim Fairhurst, director al ETOA (European Tourism Association) spune pentru CNN: „Această taxă va fi de departe cea mai mare taxă de noapte din întreaga Europă”.

Pe data de 28 martie, hotelul de o stea Rembrandt Square Hotel oferă o cameră dublă cu pat dublu la prețul de 132.46 euro pe booking.com. Pe lângă această sumă, taxa turistică va fi cuprinsă între 9.97 și 15.97 euro + cei 3 euro pentru fiecare ocupant al camerei.

În Berlin, unde taxa turistică este de 5%, cel mai scump hotel în acea noapte Hotel Adlon Kempinski, unde au fost cazați Barak Obama, Angelina Jolie și Michael Jackson, cere 249.35 euro pentru o cameră și 11.65 taxă turistică. La Roma, unde există momentan cel mai mare procent de taxă turistică, de 7 euro/persoană/noapte la un hotel de 5 stele, 14 euro intră în visteria primăriei, mai puțin decât la hotelul de o stea din Amsterdam. Copiii sunt 16 ani însă, sunt scutiți de la plata acestei taxe la Amsterdam, iar amatorii de campinguri vor plăti doar 1 euro pe noapte.

Nici proprietățile închiriate prin Airbnb la Amsterdam nu scapă de taxare, cei care obișnuiesc să închirieze astfel de apartamente se vor trezi și ei cu o taxă de 10% din tariful cerut.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here