Home International Amsterdam – cea mai mare taxă turistică din Europa

Amsterdam – cea mai mare taxă turistică din Europa

1230
0
Amsterdam
Amsterdam

Cu toate că Amsterdam avea deja cea mai mare taxă turistică din Europa, olandezii au de gând să o ridice și mai sus. De la anul, Amsterdam va percepe o taxă de 3 euro/turist dacă acesta înnoptează la unul dintre hotelurile din oraș. Să nu uităm că este o taxă suplimentară, în plus față de cei 7% din prețul camerei care se duc deja către municipalitate sub formă de taxă turistică.

Tim Fairhurst, director al ETOA (European Tourism Association) spune pentru CNN: „Această taxă va fi de departe cea mai mare taxă de noapte din întreaga Europă”.

Pe data de 28 martie, hotelul de o stea Rembrandt Square Hotel oferă o cameră dublă cu pat dublu la prețul de 132.46 euro pe booking.com. Pe lângă această sumă, taxa turistică va fi cuprinsă între 9.97 și 15.97 euro + cei 3 euro pentru fiecare ocupant al camerei.

În Berlin, unde taxa turistică este de 5%, cel mai scump hotel în acea noapte Hotel Adlon Kempinski, unde au fost cazați Barak Obama, Angelina Jolie și Michael Jackson, cere 249.35 euro pentru o cameră și 11.65 taxă turistică. La Roma, unde există momentan cel mai mare procent de taxă turistică, de 7 euro/persoană/noapte la un hotel de 5 stele, 14 euro intră în visteria primăriei, mai puțin decât la hotelul de o stea din Amsterdam. Copiii sunt 16 ani însă, sunt scutiți de la plata acestei taxe la Amsterdam, iar amatorii de campinguri vor plăti doar 1 euro pe noapte.

Nici proprietățile închiriate prin Airbnb la Amsterdam nu scapă de taxare, cei care obișnuiesc să închirieze astfel de apartamente se vor trezi și ei cu o taxă de 10% din tariful cerut.

Previous articlePrimul aeroport din China (Nanyuan) își închide porțile după 109 ani de serviciu
Next articleAtlantis 2 – un nou hotel de elită în Dubai
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here