Home Lifestyle Scandal în lumea modei – Gucci a avut o prezentare de modă...

Scandal în lumea modei – Gucci a avut o prezentare de modă nepotrivită

1367
0

Au existat proteste vis a vis de colecția de primăvară-vară Gucci la prezentarea din cadrul Milan Fashion Week. Se pare că decizia celebrei case de modă de a folosi în cadrul acestei colecții halate și cămăși de forță întâlnite în cadrul spitalelor de boli psihice, a stârnit revoltă. Prezentarea a fost catalogată drept lipsită de imaginație și ofensatoare în același timp. Ayesha Tan-Jones, model în cadrul acestui spectacol, și-a scris pe mâini în timpul defilării mesajul „boala psihică nu este modă”.

„Ca artist și model care a experimentat pe propria piele lupta cu bolile psihice, având și în familie rude care suferă de depresie, anxietate, bipolaritate sau schizofrenie, este dureros și în același lipsă de sensibilitate pentru o casă de modă precum Gucci să folosească un astfel de concept pentru a contura moda actuală” spune modelul pe Instagram.

„E dovadă de prost gust pentru Gucci să folosească cămăși de forță și alte costumații specifice persoanelor cu afecțiuni psihice. Prezentarea luptei cu boala cu scopul de a–ți vinde hainele, este vulgar lipsit de imaginație și revoltător, jignitor pentru cei care suferă de afecțiuni psihice” adaugă Tan-Jones. Nu este pentru prima dată când această casă de modă se află în centrul controversei.În luna februarie a acestui an, Gucci și-a cerut scuze și a încetat să mai comercializeze un tricou despre care social media spunea că are conotații rasiste față de persoanele de culoare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here