Home International Ikea îți face casă de câți bani ai (UK)

Ikea îți face casă de câți bani ai (UK)

1018
0
Ikea

Se spune că Ikea a cucerit lumea cu mobilă ieftină. Se pare că vrea să treacă la nivelul următor și să construiască în Anglia case accesibile pentru toate persoanele care doresc o locuință. Worthing, un mic oraș în sudul Angliei, este în tratative cu constructorul BoKlok, iar alături de Ikeași constructorul suedez Skanska, vor începe în curând un proiect mai mult decât interesant în acest sens.

Acest proiect va fi primul în UK după o eternitate pentru BoKlok după ce compania s-a dus la fund în timpul crizei globale. În tot acest timp compania a activat pe piața internațională, a construit în Suedia, Norvegia și Finlanda peste 11.000 de case. A reușit această performanță întrucât casele oferite nu sunt construite la fața locului, ci în fabrici. la fața locului doar se asamblează. Pe lângă rapiditate, acest concept vine la pachet și cu costuri mult mai reduse pentru clădirea propriu-zisă.

Propunerea pentru Worthing, care va suferi o analiză financiară riguroasă în următoarele luni, scoate în evidență un model neobișnuit pentru case de buget. BoKlok va construi 160 de case pe terenului consiliului local, dintre care 30% vor fi alocate publicului. Prima casă va fi ocupată în maxim 2 ani. Restul de case vor fi ale Primăriei și cei care vor locui acolo o vor face la costuri mici pentru tot restul vieții. Aceștia vor plăti drept chirie, cât își permit. Niciun cent în plus. Există și posibilitatea ca familiile să ofere sub formă de ipotecă pe 25 de ani, 33% din veniturile lunare dacă doresc să cumpere casa. Construcția la acest proiect va începe în ianuarie 2021 dacă totul decurge conform planului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here