Home International Ceață roșiatică sinistră cuprinde o provincia indoneziană Jambi

Ceață roșiatică sinistră cuprinde o provincia indoneziană Jambi

694
0
Jambi

Cerul aflat deasupra provinciei indoneziene Jambi a căpătat culoarea sângelui, în timp ce o ceață toxică s-a răspândit printre oameni. Cauza? Incendiile de vegetație care afectează întreaga țară. Imagini și clipuri video au devenit virale pe internet, înfățișând un fel de priveliște apocaliptică, roșiatică. Se pare că peste 328.000 de hectare de pădure au ars în Indonezia doar în ultima săptămână. Sute de oameni au fost nevoiți să-și abandoneze casele și să fugă din calea flăcărilor. În acest moment, peste 9000 de pompieri și civili voluntari se luptă cu flăcările , potrivit National Board for Disaster Management.

Culoarea roșie este cauzată de un fenomen, razele soarelui sunt împrăștiate printre particulele de smog. Se întâmplă în momentul în care dimensiunea particulelor este egală cu cele ale luminii. din păcate, acest „spectacol” este unul toxic, există zone în care concentrația de particule PM10 este foarte mare. PM este un tip de poluant care constă în mici particule. PM10 conține particule cu un diametru de 10 micrometri sau mai puțin. În provincia vecină Riau s-a decretat stare de urgență din pricina aerului poluat și situația a continuat să se înrăutățească. Au început să apară și evacuările din pricina toxicității.

Somgul nu se oprește la graniță, țările vecine Singapore și Malaezia au fost și ele afectate. 2 milioane de măști au fost distribuite de guvernul malaezian în regiunile în care există smog iar 600 de școli au fost temporar închise

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here