Home International Boeing a început să plătească despăgubirile pentru victimele ultimului dezastru aviatic

Boeing a început să plătească despăgubirile pentru victimele ultimului dezastru aviatic

789
0

Boieng a început să plătească 50 de milioane de dolar compensații financiare pentru familiile celor +300 victime ale accidentului aviatic în care a fost implicat o aeronavă Boeing 737 Max. Boeing Financial Assistance Fund a pus de-o parte pentru aceste familii jumătate din suma cerută inițial, de 100 de milioane de dolari. Cealaltă jumătate, celelalte 50 de milioane se va duce la sistemul educațional și economic al comunităților afectate.

Astfel, fiecare familie care  a suferit o pierdere în urma accidentului va primi 144.500 dolari. În iulie, Boeing a angajat pe avocatul Kenneth Feinberg  și pe colegul său Camille Biros, pentru a veni cu o formulă de calcul a banilor ce urmează să fie acordați familiilor îndurerate.

CEO Boeing a afirmat atunci că este un pas important pentru ajutorarea familiilor îndurerate. Evident, veștile despre aceste despăgubiri nu au fost primite prea bine de toată lumea.

Există nemulțumiri. Bob Clifford, care reprezintă zeci de familii afectate de dezastrul din martie 2019 al Ethiopian Airlines, spune pentru CNN că această compensație este necinstită și vagă.

„Jumătate din fond este o problemă” spune Bob. Michael Stumo, tatăl lui Samya Stumo care a murit accidentul aviatic a spus că cei de la Boeing nu au trimis pe nimeni să discute cu ei despre nevoile lor.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here