Home International Avort făcut pe femeia greșită – s-a întâmplat în Koreea de Sud

Avort făcut pe femeia greșită – s-a întâmplat în Koreea de Sud

766
0

Poliția a pornit o anchetă în Coreea de Sud, după ce un medic a făcut un avort din greșeală. Pe data de 7 august, o femeie însărcinată cu un făt de 6 săptămâni a mers la o clinică din Gangseo. Acolo, niște documente greșite și faptul că femeii nu i s-a putut verifica identitatea au dus la acest avort greșit. Medicul și asistenta care au participat sunt acum sub investigațiile polițiștilor și și-au recunoscut vina.

Potrivit agenției media Yonhap, pacienta trebuia să primească la clinică o perfuzie cu nutrienți doar. Asistenta a injectat-o cu anestezic fără însă să vadă cine este de fapt femeia și ce caută acolo. La fel și medicul, a performat avortul fără să-i verifice identitatea. Evident, în tot acest timp, pacienta nu a știut ce i se întâmplă. În aprilie anul acesta, avortul a fost legalizat în Coreea de Sud însă textul legii nu a fost încă adus la zi. Există un termen, concordanța trebuie să se realizeze până la finele anului 2020.

Astfel, sub incidențele actualelor legi, avortul se pedepsește cu până la 1 an închisoare. Singurele excepții se fac pentru mamele bolnave care nu pot duce sarcina la capăt, ori pentru sarcinile apărute în urma violului sau incestului. Se crede că anul trecut s-au făcut aproximativ 50.000 de avorturi în Coreea de Sud, însă cifrele sunt cu siguranță mult mai mari.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here