Avort făcut pe femeia greșită – s-a întâmplat în Koreea de Sud

69

Poliția a pornit o anchetă în Coreea de Sud, după ce un medic a făcut un avort din greșeală. Pe data de 7 august, o femeie însărcinată cu un făt de 6 săptămâni a mers la o clinică din Gangseo. Acolo, niște documente greșite și faptul că femeii nu i s-a putut verifica identitatea au dus la acest avort greșit. Medicul și asistenta care au participat sunt acum sub investigațiile polițiștilor și și-au recunoscut vina.

Potrivit agenției media Yonhap, pacienta trebuia să primească la clinică o perfuzie cu nutrienți doar. Asistenta a injectat-o cu anestezic fără însă să vadă cine este de fapt femeia și ce caută acolo. La fel și medicul, a performat avortul fără să-i verifice identitatea. Evident, în tot acest timp, pacienta nu a știut ce i se întâmplă. În aprilie anul acesta, avortul a fost legalizat în Coreea de Sud însă textul legii nu a fost încă adus la zi. Există un termen, concordanța trebuie să se realizeze până la finele anului 2020.

Astfel, sub incidențele actualelor legi, avortul se pedepsește cu până la 1 an închisoare. Singurele excepții se fac pentru mamele bolnave care nu pot duce sarcina la capăt, ori pentru sarcinile apărute în urma violului sau incestului. Se crede că anul trecut s-au făcut aproximativ 50.000 de avorturi în Coreea de Sud, însă cifrele sunt cu siguranță mult mai mari.Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *