Home Diverse Instalația sanitară – de ce este indicat să cumpărăm toate materialele DIN...

Instalația sanitară – de ce este indicat să cumpărăm toate materialele DIN ACELAȘI MAGAZIN?

572
0

Mulți dintre noi am trecut printr-o renovare sau printr-o construcție de casă. Am observat cu toții care sunt dificultățile impuse de asemenea operațiuni, însă există câteva aspecte pe care multă lume le scapă din vedere. De exemplu, instalația sanitară. Până nu te lovești de această problemă, o tratezi cu superficialitate așa că în cele ce urmează vom discuta despre câteva aspecte foarte importante legate de construcția sau înlocuirea instalației sanitare, astfel încât să punem în gardă pe cei care se pregătesc de o asemenea operațiune pentru prima dată.

3 probleme la care trebuie să te aștepți atunci când lucrezi la instalația sanitară

  1. Costurile vor fi mai mari decât se anticipează – în special atunci când lucrezi pe cupru. Poate că nu o să sperie pe nimeni costul țevii de cupru, dar coturile, fitingurile sunt groaznic de scumpe și culmea că o să fie necesare foarte multe. Costurile vor fi mai mari pentru că mereu or să apară complicații și instalația se va lungi mai mult decât s-a calculat inițial. Bugetul pentru instalația sanitară trebuie să fie unul flexibil.
  2. Timpul de execuție va fi mereu mai mare – până nu te apuci să lucrezi efectiv cu cupru, până nu te apuci să faci lipituri, nu o să realizezi niciodată cât de mult timp îți ia dacă vrei să lucrezi ca la carte. Ultimul lucru pe care ți-l dorești este să faci instalația apoi să observi că sudurile nu sunt bune și că trebuie desfăcute coturile și refăcută toată treaba. Mereu îți va lua mult mai mult timp față de cât ai anticipat inițial.
  3. Nu vei găsi mereu materialele dorite – chiar dacă faci aprovizionarea într-un hipermarket de bricolaj aparent bine dotat, cu siguranță nu vei găsi acolo toate materialele necesare. Ar fi mult mai indicat să te îndrepți spre magazinele online de specialitate, precum Shop Einstal, din care poți să faci comandă la absolut tot ce-ți trebuie. Este FOARTE INDICAT să faci aprovizionarea din același magazin. Scutești mult timp și multă zăpăceală de cap. Cu cât ești mai împrăștiat cu aprovizionarea cu atât se prelungește operațiunea.

Acestea sunt cele mai importante probleme cu care te vei confrunta atunci când te vei apuca să lucrezi la instalația sanitară din casa/apartamentul tău. Trebuie să ții așadar cont de faptul că ale tale cheltuieli vor fi mult mai mari față de cât anticipezi tu, trebuie să iei în calcul o durată de execuție ceva mai mare față de normal și nu în ultimul rând, trebuie să înțelegi că atât timp cât te vei aproviziona de la magazinele de bricolaj din oraș, nu vei găsi întotdeauna exact materialele sanitare pe care ți le dorești. Sunt 3 aspecte de care trebuie neapărat să te îngrijești.

Desigur, aceste aspecte nu trebuie să te sperie sau să te facă să renunți la a mai face o renovare. E bine să fim informați și să încercăm pe cât posibil să ținem cont de sfaturile unora care au trecut deja printr-o situație similară. E mult mai bine să învățăm din greșelile altora decât să le testăm LIVE, pe propria piele. De exemplu ultimul sfat, cu achiziția de materiale sanitare dintr-un singur magazin dar profesional (https://www.shop-einstal.ro) este mai mult decât util. Eu unul când am „atacat” problema instalației sanitare m-am chinuit cu magazinele din oraș, slab dotate și fără calitate. Dacă știam că există magazine profesionale online lucrurile ar fi fost mult mai simple pe parte de aprovizionare. Aș fi comandat online mai multe materiale și mai bune, căci oricum aș fi ieșit și mai ieftin.

Acum, rămâne la aprecierea fiecăruia dintre voi de unde veți dori să faceți aprovizionarea, însă cel mai logic mi se pare acum online. Există tot ce ai nevoie într-un magazin profesional, prețurile sunt mai mici decât pe la magazinele din oraș iar standardul de calitate este oricum mai ridicat. Să nu mai punem la socoteală și interesul unor oameni de a mulțumi niște clienți pentru care nu au avut niciodată vad comercial, cu siguranță decizia de a cumpăra online va fi una complet justificată. Este până la urmă și în interesul nostru să cumpărăm de unde ne simțim respectați, nu?

Previous articleBaia ta functioneaza optim? De ce accesorii are neaparata nevoie
Next articleCare sunt caracteristicile care recomanda bratarile Old Skipper?
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here