Home Diverse Cum alegi scaunul auto si ce modele de la Nichiduta sunt in...

Cum alegi scaunul auto si ce modele de la Nichiduta sunt in trend acum

762
0
Nichiduta

Alegerea unui scaun auto pentru copil cunoaste de regula doua scenarii: cei care si-au achizitionat un carucior complex, de tip 2 in 1 sau 3 in 1 care include si un cosulet auto se preocupa de o noua achizitie dupa un an sau cand depaseste copilul 12 kg. In schimb, cei care prefera de la bun inceput piesele separat vor avea nevoie de un scaun auto inca din primele zile de viata ale bebelusului, daca detin autoturism si se bazeaza pe transport de acest gen.

Desigur ca pe cat este de fragil un bebelus ne dam seama ca teama parintilor este de a nu alege gresit un scaun auto care nu ofera toata siguranta posibila. Asadar cauta in functie de brand, in functie de numar de kilograme, un scaun omologat care are toate certificarile in vigoare. Insa, mai mult decat atat, scaunul auto poate fi net superior daca poate fi folosit cu spatele la sensul de mers sau mai ales daca este vorba de sistemul de prindere de tip Isofix.

O noua moda la scaunele auto: sa fie rotativ, pentru ca acesta permite pozitionari diverse, astfel ca bebelusul va avea parte de confort sporit pe durata transportului cu masina. Iata de ce aceste aspecte au devenit atat de importante pentru parintii bine informati:

  • Studiile si testele concrete arata ca pozitia cu spatele la sensul de mers protejeaza copilul mai bine in caz de coliziune. In multe din tarile dezvoltate se practica acest lucru chiar si la varsta de peste 2 sau 3 ani a copilului.
  • Un scaun cu sistem Isofix poate fi instalat desigur la masini care permit acest lucru. La modele mai noi acest lucru este usor de observat pentru ca producatorii mentioneaza printr-o eticheta. In caz contrar solutia este cea de instalare separat a unui kit de acest gen.
  • Scaunul rotativ este indicat mai ales pentru bebelusii activi. Diversele sale pozitii permit ca ocupantul sa aiba o calatorie interesanta, sa nu se plictiseasca, dar si sa se aseze in scaun mai confortabil si mai usor. Faptul ca are functie flexibila avantajeaza din multe puncte de vedere.
  • In alegerea scaunului un aspect crucial este legat de clasa scaunului, respectiv de grupa de varsta pentru care este recomandat. Cele mai practice sunt cele care acopera toate varstele, respectiv 0-36 Kg (grupa 0+, I, II, III). In acest sens trebuie avut in vedere ca preturile sunt ceva mai mari, dar este rezonabil tinand cont ca investitia va fi facuta o singura data. De asemenea, trebuie sa fie vorba despre calitatea materialelor, huselor, pentru rezistenta si nevoia de a putea ajusta pe inaltime si nu numai scaunul in cauza.

Astfel de modele complexe, durabile si de calitate de scaune auto rotative sau clasice, cu sau fara sistem Isofix se regasesc in cadrul magazinului Nichiduta. Sunt variante de la branduri consacrate – Coccolle, Chicco sau Lorelli printre altii, cu optiuni accesibile pentru bugete diverse. Consulta lista si descopera care sunt cele cu functii moderne si in voga la ora actuala.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here