Home International Franky Zapata a zburat cu un hoverboard din Franța în UK

Franky Zapata a zburat cu un hoverboard din Franța în UK

858
0

Inventatorul francez Franky Zapata a reușit să traverseze cu succes Canalul, pe un hoverboard alimentat cu kerosen. Este prima reușită de acest gen, după ce săptămâna trecută, una dintre încercări era să se termine tragic pentru el. Zapata și-a luat zborul de la Sangatte, nordul Franței duminică dimineața și a aterizat la St. Margarets Bay, lângă Dover, Marea Britanie. Călătoria a durat 20 de minute și a fost un succes. „Am avut ocazia să aterizez într-un loc extraordinar. Este superb. Primele gânduri au fost la familie. A fost o realizare uriașă și sunt recunoscător soției care m-a sprijinit întotdeauna în aceste proiecte nebunești ale mele. Am muncit foarte mult pentru această realizare” spune Zapata.

Cine este Zapata? Ei bine, el este un fost campion mondial cu jet ski care în acest moment are 40 de ani și care dorește să rămână în istorie cu o invenție extraordinară. În interviul pe care l-a acordat după reușită, acesta a spus că are de gând să-și ducă proiectul mai departe, și din acest hoverboard să apară prima mașină din lume care zboară.

Zapata a ajuns pentru prima dată în centrul atenției la Paris, în timpul Bastille Day din luna iulie, când cu acest hoverboard, s-a înălțat deasupra publicului la aproape 152 de metri și a atins viteza de 140 km/h. În trecut, Zapata a lucrat atât pentru marina militară americană, dar și pentru cea franceză. Guvernul de la Paris a investit peste  milioane de euro în acest proiect al lui. Se pare că forțele speciale franceze sunt direct interesate de acest hoverboard, existând posibilitatea ca el să fie transformat într-o armă de atac.

De-a lungul timpului, Canalul a fost traversat de multe invenții ciudate, inclusiv de baloane cu aer cald gondole, parașute, etc. Prima traversare cu un vehicul motorizat a avut loc în anul 1909, aviatorul francez Louis Bleriot a zburat cu un avion din Europa în Marea Britanie. De asemenea, în 1875, căpitanul Matthew Webb a fost primul care a înotat de la Dover la Calais, o călătorie care a durat 21 de ore și 45 de minute.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here