Home Diverse Cuptorul cu convecție – obligatoriu pentru orice restaurant care se respectă

Cuptorul cu convecție – obligatoriu pentru orice restaurant care se respectă

647
0
Cuptorul cu convecție

Am fost aseară prin oraș alături de ceva prieteni și am fost de-a dreptul revoltați de ce-am pățit la restaurant. Ne-am pus la masă, am comandat de mâncare apoi am așteptat, și am așteptat, și am așteptat.

Deja ni se lungiseră urechile de foame, după vreo 45 de minute de așteptat ne-am ridicat și am plecat. Nu e posibil așa ceva. De curiozitate am mers la bucătărie să cerem socoteală și acolo, surpriză, un bucătar depășit de situație care gătea pentru un întreg restaurant cu un cuptor normal, nu într-unul modern cu convecție. Am lăsat ideea de a face tărăboi acolo pentru că am înțeles, nu era vina bucătarului. Omul lucrează cu ce i se dă în dotare.

Patronul este de vină pentru o asemenea situație ridicolă. Nu aș fi crezut vreodată că mai există restaurante chiar și într-o țară înapoiată precum România care nu au cuptoare cu convecție. Păi în străinătate dacă stai mai mult de 15-20 de minute până ești servit primești banii înapoi + scuzele bucătarului + mâncarea gratis. În România se pare că e la modă bătaia de joc. Patronii își bat joc de personal în mod direct și indirect de către clienți. Culmea, tot el, patronul are de suferit, întrucât nu mai încasează.

Oamenii se enervează de la așteptat, se ridică și pleacă. Bucătarul rămâne cu resursele consumate și patronul cu gaură în buzunar. Nu se poate frate așa ceva, ai nevoie de o bucătărie utilată la standarde europene dacă vrei să faci treabă.

Păi un cuptor cu convecție are suficiente funcții cât să permită o preparare foarte rapidă, poți chiar să gătești mai multe feluri de mâncare în același timp în el, fără să se amestece mirosurile măcar.

Discutăm despre tehnologii foarte noi care aduc fericire pentru toată lumea: pentru bucătar întrucât nu se mai chinuie, pentru client întrucât nu mia este nevoit să aștepte aproape o oră după comandă, apoi inclusiv pentru patron întrucât are mai mulți clienți. Mai mulți clienți = mai mulți bani în buzunar, recuperarea investiției inițiale, etc. Din punctul meu de vedere cuptorul cu convecție este obligatoriu pentru orice restaurant care se respectă, pentru orice restaurant care-și respectă clienții. Se poate procura simplu și rapid, eventual și ieftin de la ContiGrup.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here