Home Diverse Casa doar cu parter este un proiect avantajos si uneori necesar

Casa doar cu parter este un proiect avantajos si uneori necesar

1294
0
Casa doar cu parter

Se spune ca simplitatea este mai buna, dar nu si cand vine vorba de proiectarea unei case. O astfel de investitie se doreste a fi cat mai complexa, intocmai din perspectiva faptului ca nu o faci oricand. Uneori este acea unica sansa in viata de a proiecta planul dorit in realitate, devenind caminul mult visat. Totusi, o casa doar cu parter poate incanta mai mult decat pare la prima vedere. Sunt avantaje de proiectare si de intretinere de asemenea.

In viziunea specialistilor din domeniu, cum sunt si cei de la Smart Home Concept, casa cu parter este o recomandare pentru o familie tanara si restransa. Este doar un reper, intrucat din multe puncte de vedere se poate spune ca este ideala si celor de varsta a treia spre exemplu – pentru ca nu exista etaje cu necesitate de a urca scari, de a depune efort in acest sens. Este considerata o casa economica, functionala, practica, dar care va avea nevoie de o compartimentare minutioasa.

Ce recomanda o casa cu parter

Atunci cand se are in vedere proiectul viitorii proprietari trebuie sa se raporteze la nevoi, la stil de viata, la investitie si deci ce tip de buget au sau sunt dispusi sa o puna la bataie. Se vor orienta spre tipul de spatiu, in raport cu recomandarile specialistilor. Spre exemplu, la Smart Home Concept astfel de proiecte au suprafata utila de sub 100 m² si unele chiar peste 156 m² – vezi si alte proiecte case parter Smart Home Concept in cadrul paginii oficiale. Se intelege asadar ca proiectele se pot adapta in functie de cazul fiecaruia.

Costuri – un proiect de acest gen este mai avantajos privind costurile de executie. Vor fi necesare mai putine materiale, tavanul poate fi construit pe grinzi de lemn, izolat cu vata minerala si acoperit cu rigips. De asemenea, nu se vor impune scari de acces ca in cazurile caselor cu etaje. Costurile de ridicare a unei constructii de genul pot fi mai mici decat in alte cazuri.

Spatiu generos – chiar daca nu exploateaza casa pe inaltime, casa cu parter se poate extinde destul de generos. Este asadar un proiect ideal pentru cei care au o parcela mare de teren si nu sunt conditionati de aspectul terenului.

Costuri rentabile – pentru ca va conta si pe termen lung cum va impacati cu intretinerea spatiului, casa cu parter este eficienta privind costurile raportate la acest capitol. Asta inseamna ca spre exemplu caldura se distribuie mai usor. Daca luam in calcul si faptul ca acoperisul casei cu parter este mai extins, aici se pot instala sisteme ce capteaza caldura solara si iata deci eficienta unor sisteme ce sustin intretinerea casei cu mult mai eficient.

Compartimentare – aici trebuie sa existe un plan bine pus la punct, tinand cont de faptul ca toate camerele sunt dispuse pe acelasi nivel. De obicei se opteaza pentru a imparti zona de zi cu bucataria si livingul, camerele pot fi separate printr-un hol de acces.

Pentru solutii optime, indiferent care sunt preferintele vezi servicii smartcomeconcept.ro.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here