Home International Malaria a fost eradicată din Algeria și Argentina

Malaria a fost eradicată din Algeria și Argentina

919
0
Malaria

Malaria a fost eradicată din Algeria și Argentina, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. Anunțul a fost făcut miercuri, și vine ca un mare pas înainte pentru lupta împotriva țânțarului de malarie. Organizației Mondiale a Sănătății spune că sunt 38 de țări și teritorii în care această boală efectiv nu mai există, o boală care se pare că vrea să reapară la nivel mondial.

„Algeria a arătat Africii faptul că malaria poate fi învinsă dacă la conducere se află o persoană care știe ce face, care investește în sănătate și cercetare. Restul continentului trebuie să învețe de la Algeria” spune Dr. Matshidso Moeti, director regional pentru Africa al Organizației Mondiale a Sănătății.

Malaria este o boală parazitară transmisă prin mușcătura de țânțar anofel și dacă este tratată nu este letală. În 2017 au fost 219 milioane de cazuri de îmbolnăvire cu malarie la nivel mondial dintre care doar 400.000 de cazuri s-au soldat cu decese. Pentru ca o țară să primească această certificare, de „Țară care a eradicat malaria”, trebuie să existe 3 ani consecutivi în care nu există niciun caz de malarie.

Ultimele cazuri de malarie s-au raportat în 2013 în Algeria, respectiv în 2010 în Argentina. Culmea, în Algeria a fost descoperită malaria de către medicul francez Dr. Charles Louis Alphonse Laveran în anul 1880 și este doar cea de-a doua țară africană ce reușește această performanță. Doar Mauritius a reușit să obțină această distincție în Africa în trecut, respectiv în anul 1973.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here