Home Diverse Avantajele unui certificat SSL

Avantajele unui certificat SSL

868
0

Deși certificatele SSL sunt printre noi de ani buni, există încă foarte multe magazine online și companii care încă nu au instalat unul. Există cel puțin 3 motive principale pentru care se recomandă instalarea unui certificat SSL, motive pe care le vom detalia în cele ce urmează.

Avantajele unui certificat SSL

  1. Securizează site-ul, magazinul online. Atât timp cât se fac tranzacții online, existența unui certificat SSL instalat pe site este vitală. Chiar dacă nu mai suntem la începuturile internetului, la începuturile tranzacțiilor online când mediul colcăia de hackeri și vulnerabilități, este o idee foarte bună să investim în securitate. O celebră vorbă spunea „Niciodată să nu spui niciodată!” așa că cel mai bine este să încercăm să securizăm, cât mai bine conexiunile dintre client și site.
  2. Oferă avantaje SEO. În momentul în care Google a anunțat că a sosit vremea protocolului HTTPS, a anunțat și faptul că va oferi avantaje în motorul de căutare pentru site-urile care au un certificat SSL instalat. Așadar, instalarea unui certificat SSL contează în SEO și aduce avantaje fără costuri suplimentare. Iată că cei de la Google au găsit o metodă de a compensa într-un fel graba și forța cu care a început această migrație de la http la https.
  3. Aduce mai mult trafic. Probabil mulți dintre voi ați observat, de ceva vreme combinația dintre HTTP și Chrome nu mai este egal cu LOVE. În loc să accesezi site-ul, primești o fereastră care-ți spune că acea conexiune nu este una securizată și că ar fi bine să mergi înapoi de unde ai venit, fără să mai accesezi site-ul cu pricina. Automat, clienții vor trebui să butoneze suplimentar pentru a intra pe site ceea ce clar taie din trafic.

Acestea sunt cele mai importante trei avantaje ale unui certificat SSL. Dacă cumva dețineți un site de companie ori un magazin online care încă mai folosește HTTP, optați pentru migrare. Altfel, site-ul va fi asemenea unui calculator modern care însă în loc să ruleze Windows 10, rulează Windows 98 și utilizatorul primește numai erori, punându-i-se piedică după piedică în momentul în care încearcă să execute o comandă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here