Home International Gripa ar putea ucide o treime din porcii din China

Gripa ar putea ucide o treime din porcii din China

811
0
porcii din China

Porcii de la Sun Dawu au început din decembrie anul trecut să moară din cauze misterioase. 4 luni mai târziu, de la o singură fermă se stinseseră 20.000 de porci. Dintre aceștia, 15.000 au fost uciși de virus, iar ceilalți 5000 au fost terminați ca măsură de precauție. „A început cu câțiva porci pe zi, apoi au început să moară câteva sute” spune Sun, un fermier și antreprenor din provincia Hebei, China. „Într-un final au ajuns să moară 800 de porci pe zi” continuă Sun.

Gripa porcină africană decimează industria cărnii de porc din China, care este de departe cea mai dezvoltată din lume la ora actuală. Banca olandeză Rabobank ce împrumută în sectorul agriculturii, estimează că numărul porcinelor din China s-ar putea micșora cu o treime în 2019, la doar 200 de milioane de animale, din pricina bolilor. Ca să punem cifrele în context, 200 de milioane de porci sunt în total în Statele Unite și în Europa, la un loc.

Virusul este inofensiv pentru om dar mortal pentru porci și deocamdată nu există vaccin sau leac. Originar din Africa, acest virus a ajuns în Estul Europei și în Rusia în luna august a anului trecut apoi a început să se răspândească pe meleagurile asiatice. La o conferință de presă de la Beijing, care s-a ținut luna trecută, s-a anunțat faptul că virusul ASF se răspândește mai repede ca niciodată.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here