Home Diverse Cum alegem câinele de rasă

Cum alegem câinele de rasă

631
0
câinele de rasă

În momentul în care ne dorim un câine de rasă, sunt câteva întrebări de bază la care trebuie să răspundem, astfel încât să ne asigurăm de faptul că ajungem în posesia patrupedului pe care nu doar ni-l dorim cu adevărat dar pe care îl putem și întreține în condiții optime de sănătate. Haideți să vedem împreună care sunt aceste întrebări pe care fiecare doritor de câine de rasă ar trebui să și le pună înainte să facă vreo achiziție. Sunt întrebări destul de logice care veți vedea, vor duce către o alegere mai mult decât reușită.

Cum alegem câinele de rasă. 4 întrebări importante

  1. Care este spațiul în care acesta va trebui să-și facă veacul? În funcție de acest spațiu putem alege talia câinelui. Vă dați seama că un câine de dimensiuni mari de genul celor ciobănești, nu se vor împăca cu un apartament sau cu o garsonieră.
  2. Suportăm lătratul de câine? Bună întrebare pentru că în funcție de rasă, o să avem parte de mai multe sau mai puține lătrături. Și vecinii noștri la fel. Există rase de câini (cei de talie mică) care latră mult și ascuțit. Cei cu urechea sensibilă să stea departe de ei.
  3. Ne permitem hrana pentru acel câine? Mare atenție la acest aspect. Deși noi am fost obișnuiți cu ideea că un câine se crește cu oase și resturi de la mesele noastre, într-o lume normală, un câine are nevoie de hrana lui separată, cumpărată din magazin. Câinii de talie foarte mare sunt adevărați saci fără fund. Ei pot să toace mâncare și de 500 de lei/lună lejer.
  4. Ne permitem vizitele pe la medicul veterinar? În ziua de azi veterinarul costă destul de mult și există anumite rase care trebuie duse mai mult decât periodic la control, sunt ceva mai bolnăvicioase. Nu este recomandat absolut deloc să faceți voi pe veterinarii pentru că tratamentele trebuie acordate doar de medicul specialist.

Acestea sunt de departe cele mai importante 4 întrebări la care trebuie să răspundem atunci când dorim să cumpărăm un cățel de rasă. Trebuie gândită problema destul de bine, altfel, ne trezim pe cap cu un câine de care nu ne vom bucura.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here