Home Diverse Evaluarea proprietăților imobiliare – procedură cheie în obținerea unui împrumut important

Evaluarea proprietăților imobiliare – procedură cheie în obținerea unui împrumut important

665
0

Obținerea unui împrumut destul de mare de la bancă necesită de cele mai multe ori o garanție imobiliară. Așa funcționează treburile peste tot prin lume, așa funcționează și în România. Pentru a obține un credit de zeci, poate chiar sute de mii de euro, chiar dacă există venituri care să țină creditul la adăpost, băncile cer de obicei această garanție imobiliară, o măsură de protecție în urma căreia să-și recupereze paguba în cazul în care persoana care se împrumută, nu mai restituie.

Pentru a veni cu o garanție imobiliară, terenul ori clădirea cu pricina trebuie evaluată și aici este un punct destul de sensibil pentru că de cele mai multe ori, avem obiceiul să ne atașăm emoțional de anumite imobile în care poate am copilărit iar acest atașament emoțional ne face să credem că valoarea de piață este una mult mai mare față de cea reală. Aici intervine importanța unui evaluator, a unei evaluări de proprietăți imobiliare făcută de oameni cu capul pe umeri care cunosc bine zona.

Garanția imobiliară – obligatorie în cazul creditelor de zeci și sute de mii de euro 

Acest procedeu de evaluare proprietăți imobiliare este unul destul de simplu de dus la bun sfârșit, costurile nu sunt mari și aduce în prim plan acel document fără de care băncile nu vor acorda niciodată un credit ceva mai important. Repet, nu discutăm despre credite mici, de nevoi personale,  de 5,6, 10 mii de euro. Discutăm despre zeci de mii, sute de mii, poate chiar milioane de euro împrumutați, bani pentru care trebuie aduse garanții imobiliare. Așa se întâmplă peste tot în lume.

Din păcate, fără credite nimeni nu poate să facă nimic, indiferent de țara în care se află. Ca să clădești un business mai ales în România ai nevoie de mulți bani lichizi iar obținerea de împrumuturi este una dintre cele mai des întâlnite variante de obținere a lichidităților. Companiile sunt de obicei cele care apelează la asemenea împrumuturi și de cele mai multe ori garantează cu terenul pe care-l dețin, cu hala de producție pe care o dețin, proprietăți imobiliare care de asemenea au nevoie de o evaluare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here