tren

Japonia testează cel mai rapid tren bullet din lume

103

Versiunea ALPHA-X a trenului Shinkansen a început vineri primul test dintr-o lungă serie, care se vor întinde pe următorii 3 ani. Acesta va intra în circulație undeva prin 2030 și va rula cu o viteză constantă de 360 de kilometri pe oră, devenind cel mai rapid tren bullet din lume.

Va depăși trenul Fuxing din China, care momentan circulă cu 10 km/h mai încet, în ciuda faptului că a fost proiectat cu aceeași viteză maximă precum ALPHA-X. Modelul futuristic este compus din 10 mașini + un bot lung. Acesta va fi testat între orașele Sendai și Aomori, situate la o distanță de 280 de kilometri unul față de celălalt.

În timp de se dezvoltă acest ALPHA-X, în Japonia se continuă și testele care au început în urmă cu un an pentru Shinkansen N700S. Acest model va intra în circulație în anul 2020 și va circula cu viteza maximă de 300 km/h. Recordul absolut pentru viteză pe șine aparține tot Japoniei și a fost obținut cu trenuri maglev, care se bazează pe levitație magnetică (603 km/h în 2015).Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *