Minecraft AR ar putea deveni următorul Pokemon GO

194

Lumea din Minecraft s-ar putea să devină dintr-o dată mult mai reală. Jucătorii acestui joc de construcții se vor bucura în curând de realitate augmentată, funcție ce-i va ajuta să construiască pe telefoanele lor folosind locații din lumea reală. Vineri, Microsoft a pus online un trailer al noii versiuni de Minecraft numit Minecraft Earth, pentru care a anunțat o lansare prin vara acestui an.

Minecraft poate fi jucat nu doar pe telefoane, este de fapt un joc ce-a apărut prima dată pe calculatoare și console. Acesta permite construcția unei lumi virtuale din blocuri, lumi virtuale care au la bază întotdeauna o poveste interesantă. Până acum, la nivel mondial s-au vândut 176 de milioane de copii Minecraft, iar noua versiune bazată pe realitate augmentată va crește cu siguranță vânzările.

Minecraft Earth va folosi camera telefonului sau tabletei pentru a suprapune peisajul din jur cu lumea jocului și este un mare pas înainte pentru ceea ce numim realitate augmentată. Acesta va fi lansat la 3 ani de la celebrul Pokemon Go, jocul ce permitea capturarea pokemonilor în lumea reală prin intermediul conceptului numit realitate augmentată. Deși fenomenul Pokemon Go s-a stins de ceva vreme, compania Niantic se ocupă ce un alt joc cu care promite să iasă curând pe piață, numit Harry Potter AR.Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *