Home Diverse Când merită investiția în balustrade din sticlă?

Când merită investiția în balustrade din sticlă?

690
0
balustrade din sticlă

În ultimii 5-6 ani, a apărut moda aceasta a balustradelor din sticlă. Ea a fost implementată prima dată în sectorul clădirilor industriale gen mall-uri, pentru ca ulterior să ajungă și pe meleaguri rezidențiale. Adevărul este că dacă le comparăm cu variantele din inox, fier forjat sau alte materiale, chiar lemn sau piatră, balustradele din sticlă au marele avantaj al faptului că aduc un plus de modernism.

În toată arhitectura internațională, atât în sectorul rezidențial dar mai ales industrial, se încearcă a se integra cât mai multă sticlă în proiecte pentru că pe lângă aspectul foarte frumos, sticla vine la pachet cu eficiență energetică. Cu cât într-o casă este folosită mai multă sticlă, cu atât există posibilitatea de a beneficia de mai multă lumină naturală. Sticla folosită în sectorul rezidențial aduce în prim plan case mai luminoase și mai economie așadar, din punct de vedere economic.

Când merită efectiv investiția în balustrade din sticlă ABC Ludens? Păi merită în primul rând atunci când se dorește menținerea sau implementarea trendurilor arhitecturale străine pe plaiuri românești. Cu toate că în România casele se construiesc în baza unor proiecte care ar putea fi considerate la orice oră o glumă proastă de către un arhitect străin, mai sunt și cetățeni care sunt dispuși să investească și în altceva, nu într-un pătrat cu etaj. Cei care se identifică cu adevărat cu casele pe care le construiesc vor merge întotdeauna pe cât mai multă sticlă la interior pentru că aceasta aduce după sine și foarte multă siguranță.

Sticla folosită în arhitectura modernă, indiferent că discutăm despre sectorul rezidențial sau industrial, este o sticlă securizată cu dimensiuni cuprinse între minim 12-16 milimetri. Balustradele din sticlă sunt foarte ok din punct de vedere al securității. Iată, deși discutăm despre un sector de maximă siguranță, sticla a reușit să-și facă loc și să devină cel mai apreciat material, cel puțin în străinătate.

În linii mari, investiția în balustrade din sticlă merită în momentul în care îți dorești ceva modern, deosebit pentru casa ta. Rămâne la aprecierea fiecăruia, mai ales că la noi în România mentalitatea impune cetățenilor necesitatea de a deține o casă, indiferent de modul în care aceasta arată, indiferent de suprafață.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here