Home Tehnologie Așa arată un crater făcut într-un asteroidul Ryugu

Așa arată un crater făcut într-un asteroidul Ryugu

664
0
crater

În prima săptămână din luna aprilie, o navetă japoneză a făcut un mic crater într-un asteroid, la o distanță de 250 de milioane de km de Terra. Acum au ajuns în presă primele imagini cu acest crater. Agenția Aerospațială Japoneză, instituția care operează naveta a adus în fața presei niște imagini cu o adâncitură, cu o groapă în asteroid care înainte nu fusese acolo.

Noul crater produs de naveta Haybusa2, care dă târcoale asteroidului Ryugu din luna iulie 2018, are drept scop adunarea de material. Naveta trebuie să se întoarcă pe Terra cu fragmentele de rocă pe care le-a captat după explozia produsă. Deocamdată, Haybusa2 a reușit să ducă la îndeplinire toate sarcinile misiunii. Acum, JAXA va examina craterul produs de naveta lor și va decide dacă va mai fi nevoie ca Haybusa2 să mai ia mostre din interiorul craterului, întrucât este o misiune destul de riscantă.

Dacă va face și acest pas, naveta va fi în posesia unei roci de aceeași vechime cu sistemul nostru solar.

Previous articlePlantarea legumelor in perioada aprilie-mai
Next articleNaveta InSight a detectat primul cutremur pe Marte
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here