Home Diverse Estetica dentara si remodelare dinti

Estetica dentara si remodelare dinti

1047
0
Estetica dentara

 

Un zambet superb are un efect extraordinar asupra increderii si a stimei de sine. Existenta tuturor dintilor, o stare foarte buna de sanatate a acestora, dar si o anumita armonie intre dinti, gingii si fizionomie stau la baza unui zambet sanatos si stralucitor.

Dar ce facem cand ne confruntam cu probleme dentare? Ce facem cand dintii nostri sunt patati, strambi sau, mai rau, sunt suprapusi? Apelam la estetica dentara!

Ce este estetica dentara ?

Estetica dentara este un domeniu al stomatologiei care se ocupa de aspectul dintilor si de imbunatatirea aspectului vizual al zambetului. In timp ce stomatologia generala pune accent pe diagnosticarea, rezolvarea si prevenirea problemelor dentare, estetica dentara se axeaza pe imbunatatirea si chiar schimbarea radicala a zambetului.

Care sunt cele mai des intalnite tratamente de estetica dentara?

Pentru a obtine un zambet cat mai frumos, in estetica dentara sunt disponibile diferite tratamente, de la albirea dintilor pana la fatete dentare si coroane, proceduri ortodontice si chirurgicale de remodelare a danturii.

  • Albirea dintilor

Un tratament de estetica dentara foarte des folosit in cabinetele stomatologice, albirea dintilor se adreseaza persoanelor care care-si doresc sa redea culoarea alba si stralucirea dintilor afectati de decolorari sau pete.

  • Remodelarea sau conturarea dentara

Remodelarea dentara este una dintre cele mai comode optiuni de fixare a dintilor crapati, neuniformi sau aliniati prost, pentru a crea un zambet mai atractiv. Medicii dentisti adesea combina remodelarea sau conturarea estetica a dintilor cu un tratament numit lipire, care implica aplicarea rașinii pentru a îmbunatati aspectul general al dintilor. Dintii din fata sunt cei mai buni candidati pentru remodelare.

Conturarea estetica a dintilor cunoscuta si sub numele de micsorare sau smaltoplastie, este procedeul ce se foloseste pentru a corecta un dinte ciobit sau crapat, dintii stricati sau care se suprapun, precum si pentru a modifica forma sau lungimea dintilor.

  • Fatetarea cosmetica

Fatetarea cosmetica dentara presupune realizarea si lipirea  pe suprafata frontala a dintilor anteriori, usor slefuiti, a unor fatete pentru a le imbunatati estetica. Singurul lor dezavantaj este fragilitatea. Daca se rup, nu mai pot fi reparate, intreaga fateta trebuind inlocuita. Exista si fatete dentare care nu necesita slefuirea dintelui si sunt extrem de rezistente.

  • Coroane dentare cosmetice

Coroanele sunt folosite pentru acoperirea completa a unui dinte deteriorat si sunt foarte importante si din punct de vedere estetic. Coroanele dentare pe suport de zirconiu sunt realizate prin frezare computerizata (procedeu CAD-CAM sau frezare prin comanda numerica) si sunt extraordinare din punct de vedere estetic.

  • Elongatia coronara

Atunci cand unul sau mai multi dinti sunt prea mici, iar coroanele dentare sunt scurte, medicul dentist poate indica o tehnica de alungire coronara  a dintilor respectivi. Astfel, medicul estetician dentar poate crea un aspect de dinti mai lungi si simetrici. Alungirea se face fie prin metode ortodontive, fie prin metode chirurgicale.

  • Pigmentarea artificiala a gingiilor

Cand gingia este foarte deschisa la culoare (sau foarte inchisa), pentru a crea un zambet estetic si frumos, medicul dentist poate alege sa pigmenteze artificial gingia.

Cauti un dentist in Bacau/ stomatolog in Bacau? Programeaza-te la un control in cabinetul stomatologic din Bacau, DR. GRIGORIU® !

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here