Home Tehnologie O echipă din Israel poate câștiga 1 milion de dolari dacă naveta...

O echipă din Israel poate câștiga 1 milion de dolari dacă naveta lor aselenizează luna următoare

731
0
aselenizează

Deși nu mai există competiția celor de la Google – Lunar X Prize – fundația din spatele ei se gândește să ofere un premiu foștilor competitori. Cu o singură condiție: să se aterizeze un robot pe lună.

Astăzi, fundația Prize X, cea care organizează concursul, a anunțat faptul că oferă 1 milion de dolari și distincția Moonshot companiei non profit israeliană SpaceIL dacă aceastra va reuși să aterizeze cu brio robotul pe lună.

SpaceIL a fost una dintre finalistele competiției Lunar X Prize organizată de Google între 2017 -2018, ce oferea premii de 30 de milioane de dolari. Această competiție avea un scop destul de bun: explorarea spațială la costuri reduse.

S-a lansat astfel o provocare pentru echipele de cercetători din întreaga lume. Echipele trebuiau să trimită roboți pe lună folosindu-se de finanțări private.

Prima echipă care aseleniza cu succes avea să primească 20 de milioane de dolari de la Google, în timp ce echipa de pe locul 2 avea să primească un premiu de 5 milioane de dolari.

Inițial, Fundația Prize X a setat un deadline pentru acest concurs pentru anul 2012, însă acesta a fost extins de mai multe ori până când s-a ajuns la 31 martie 2018.

Inițial, zeci de echipe s-au înscris dar doar 5 au ajuns în finală. Din păcate, niciuna dintre cele 5 finaliste nu a respectat deadline-ul.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here