Home Tehnologie O echipă din Israel poate câștiga 1 milion de dolari dacă naveta...

O echipă din Israel poate câștiga 1 milion de dolari dacă naveta lor aselenizează luna următoare

634
0
aselenizează

Deși nu mai există competiția celor de la Google – Lunar X Prize – fundația din spatele ei se gândește să ofere un premiu foștilor competitori. Cu o singură condiție: să se aterizeze un robot pe lună.

Astăzi, fundația Prize X, cea care organizează concursul, a anunțat faptul că oferă 1 milion de dolari și distincția Moonshot companiei non profit israeliană SpaceIL dacă aceastra va reuși să aterizeze cu brio robotul pe lună.

SpaceIL a fost una dintre finalistele competiției Lunar X Prize organizată de Google între 2017 -2018, ce oferea premii de 30 de milioane de dolari. Această competiție avea un scop destul de bun: explorarea spațială la costuri reduse.

S-a lansat astfel o provocare pentru echipele de cercetători din întreaga lume. Echipele trebuiau să trimită roboți pe lună folosindu-se de finanțări private.

Prima echipă care aseleniza cu succes avea să primească 20 de milioane de dolari de la Google, în timp ce echipa de pe locul 2 avea să primească un premiu de 5 milioane de dolari.

Inițial, Fundația Prize X a setat un deadline pentru acest concurs pentru anul 2012, însă acesta a fost extins de mai multe ori până când s-a ajuns la 31 martie 2018.

Inițial, zeci de echipe s-au înscris dar doar 5 au ajuns în finală. Din păcate, niciuna dintre cele 5 finaliste nu a respectat deadline-ul.

Previous articleCadourile online – solutia la indemana pentru tine
Next articlePatutul din lemn si avantaje cand beneficiarul este un copil
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here