Home International Cercetătorii au prins un piton de 5 metri în Florida

Cercetătorii au prins un piton de 5 metri în Florida

656
0
piton

Pitonul Burmese este unul dintre cei mai mari șerpi din lume. Dar chiar și pentru lumea pitonilor, aceasta are o lungime colosală. Cercetătorii au prins o femelă piton în Everglades Florida care are peste 5 metri lungime, 63.5 kilograme și care avea și 73 de ouă.

Acesta este de departe cel mai mare șarpe descoperit în Rezervația Naturală Big Cypress, o rezervație imensă care se întinde între Miami și Florida de Sud. Poza apărută pe Facebook spune totul.

Arată o echipă de cercetători care, poziționați fiind la o distanță considerabilă unul de celălalt, țin cu toții șarpele în brațe. Deși în Everglades au fost găsiți tot soiul de pitoni, recordul era deținut până acum de unul de 3 metri.

Cercetătorii estimează că în afara zonei Miami, locuiesc aproximativ 100.000 de pitoni, o populație foarte bogată care pune în pericol viața sălbatică din regiune. Controlul acestei populației e o mare bătaie de cap.

Pentru a ține situația sub control, municipalitatea organizează periodic chiar și concursuri de prins pitoni, la care populația poate câștiga sume importante de bani.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here