piton

Cercetătorii au prins un piton de 5 metri în Florida

95

Pitonul Burmese este unul dintre cei mai mari șerpi din lume. Dar chiar și pentru lumea pitonilor, aceasta are o lungime colosală. Cercetătorii au prins o femelă piton în Everglades Florida care are peste 5 metri lungime, 63.5 kilograme și care avea și 73 de ouă.

Acesta este de departe cel mai mare șarpe descoperit în Rezervația Naturală Big Cypress, o rezervație imensă care se întinde între Miami și Florida de Sud. Poza apărută pe Facebook spune totul.

Arată o echipă de cercetători care, poziționați fiind la o distanță considerabilă unul de celălalt, țin cu toții șarpele în brațe. Deși în Everglades au fost găsiți tot soiul de pitoni, recordul era deținut până acum de unul de 3 metri.

Cercetătorii estimează că în afara zonei Miami, locuiesc aproximativ 100.000 de pitoni, o populație foarte bogată care pune în pericol viața sălbatică din regiune. Controlul acestei populației e o mare bătaie de cap.

Pentru a ține situația sub control, municipalitatea organizează periodic chiar și concursuri de prins pitoni, la care populația poate câștiga sume importante de bani.Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *