Home Tehnologie O navetă japoneză a făcut un crater nou pe un asteroid

O navetă japoneză a făcut un crater nou pe un asteroid

546
0

O navetă cosmică japoneză aflată la o distanță de 300 de miliarde de kilometri de Terra a lansat un pachet cu explozibil pe un asteroid, noaptea trecută.

Evident, pe suprafața asteroidului a apărut un nou crater.

Urmează ca naveta să inspecteze craterul și e posibil să coboare pentru a a lua o mostră de rocă pentru a afla mai multe detalii despre interiorul acestuia.

Vehiculul cu pricina se numește Haybusa 2, deținută de Agenția de Explorare Spațială din Japonia și a fost lansată în cosmos în urmă cu 5 ani.

Misiunea acestei navete era să călătorească în jurul asteroidului Ryugu, iar după un drum de aproape 4 ani, anul trecut a reușit să-l întâmpine.

Misiunea?

Să ia mostre de material și să-l aducă înapoi pe Terra pentru ca cercetătorii să le poată studia.

Pentru a îndeplini această misiune, naveta Haybusa 2 a trimis pe asteroid câțiva roboței.

În luna septembrie un roboțel cilindric a fost trimis pe asteroid pentru a face fotografii iar acum, noaptea trecută, robotul trimis a folosit ceva mai multă forță.

Dispozitivul Small Carry-on Impactor (SCI) a reușit să ducă la bun sfârșit misiunea de a crea o explozie pe suprafața asteroidului, creând un crater cu diametrul de 10 metri.

Ulterior, naveta Haybusa 2 va lua o mostră din acest crater nou format pentru studiu.

Previous articleRochia de Mireasă – accesoriul în jurul căruia gravitează întreaga nuntă
Next articleAmazon va lansa mii de sateliți pentru a oferii lumii întregi, internet
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here