Home Tehnologie Amazon va lansa mii de sateliți pentru a oferii lumii întregi, internet

Amazon va lansa mii de sateliți pentru a oferii lumii întregi, internet

651
0
Amazon

Amazon  are de gând să lanseze o constelație de 3236 sateliți pe orbita inferioară a planetei prin intermediul cărora să ofere internet gratuit comunităților defavorizate de pe Terra.

Este vorba despre proiectul numit Kuiper, proiect care se pare că va lua naștere într-un final, formularele către ITU, organizația internațională care se ocupă cu coordonarea sateliților pe orbită, au fost completate și trimise.

Amazon nu este singura companie tech care are de gând să folosească o rețea compusă din mii de sateliți pentru a oferi internet lumii.

Spre deosebire de internetul prin satelit tradițional, aceste planuri se bazează pe sateliți amplasați pe orbita inferioară a planetei, sateliți care costă mai puțin pentru a fi construiți și lansați.

De asemenea, latențele lor sunt mult mai mici, așa că serviciile pe care le pot oferi sunt mai de calitate.

SpaceX de asemenea are de gând să lanseze un grup de 650 de sateliți în cosmos în acest scop, în timp ce Facebook nu plănuiește doar o lansare de sateliți, compania își construiește chiar propriul satelit de la zero.

Proiectul Kuiper al celor de la Amazon va avea la bază sateliți aranjați pe 3 altitudini diferite: 784 sateliți la o distanță de 587 km, 1296 sateliți la 606 km și 1156 sateliți la 625 de km de Terra. Acești sateliți vor acoperi 95% din populația globului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here