Home International Topirea ghețarilor de pe Everest a scos la suprafață cadavrele unor alpiniști

Topirea ghețarilor de pe Everest a scos la suprafață cadavrele unor alpiniști

986
0
Everest

Operatorii de expediții de pe Multele Everest au început să găsească un număr tot mai mare de cadavre pe cel mai înalt vârf din lume, pe măsură ce temperaturile au început să crească și zăpada, gheața a început să se topească. Din 1922 până în prezent, peste 200 de alpiniști au murit pe Everest iar majoritatea acestora se crede că au rămas îngropați sub zăpadă.

„Din pricina schimbărilor climatice și a încălzirii globale, zăpada și gheața se topesc rapid iar cadavrele încep să iasă la iveală tot mai des, majoritatea fiind descoperite de alți alpiniști” spune Ang Tshering Sherpa, fostul Președinte al Nepal Mountaineering Association. „Din 2008 până în prezent, compania mea a adus la poalele munților 7 cadavre, unele dintre persoanele decedate făcând parte din expedițiile din anii 1970” continuă Ang.

De ce au rămas aceste cadavre pe Everest până acum? Ei bine, să ajungi la ele și să le cobori la poalele munților este o operațiune complicată, riscantă și destul de costisitoare. Una dintre cele mai riscante asfel de recuperări a avut loc la 8700m, aproape de vârf. „Cadavrul cântărea 150 de kilograme și a trebuit recuperat dintr-o zonă foarte greu accesibilă, a fost o sarcină Herculiană” spune Ang.

Previous articleCopertine retractabile – soluția pentru un magazin răcoros și mai ieftin de întreținut
Next article4 motive să-ți cumperi acum un aparat de aer condiționat
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here