Home Diverse Copertine retractabile – soluția pentru un magazin răcoros și mai ieftin de...

Copertine retractabile – soluția pentru un magazin răcoros și mai ieftin de întreținut

878
0
Copertine retractabile

Orice proprietar de business local încearcă pe cât posibil să mențină costurile de întreținere cât mai mici. Din păcate, în funcție de suprafața localelor și de poziționarea acestora, acest lucru nu a fost întotdeauna posibil. În ultimii ani însă, au început să apară soluții din ce în ce mai interesante și mai simplu de implementat în ceea ce privește menținerea costurilor minime pentru spațiile comerciale pe timp de vară. Una dintre aceste soluții a luat forma acestor copertine retractabile despre care vom discuta și noi în cele ce urmează mai detaliat. Probabil mulți dintre voi le-ați văzut recent pe la magazinele din oraș și de multe ori le-ați confundat cu copertine terase, însă ele sunt destul de diferite.

Care sunt avantajele acestor copertine retractabile

  • Obturează lumina soarelui pe o perioadă determinată – în momentul în care nu se mai dorește umbrirea localului, copertina retractabilă se va retrage manual lângă perete. Este o soluție perfectă pentru magazinele care devin un coșmar termic pe timp de vară, însă pe toamnă din cauza poziției bune a soarelui beneficiază perioadă îndelungată de lumină artificială. Aceste copertine retractabile rezolvă problema termică pe timp de vară prin umbrirea geamurilor care se încing de obicei până la ridicol, creând senzație de disconfort accentuat în interior. Aerul abia respirabil este istorie în momentul în care se umbresc ferestrele.
  • Aduce costuri de întreținere mai mici pentru magazin – acest aspect se manifestă în două moduri. Pe timp de vară, umbrind geamurile care se încing uneori foarte mult creând senzație de disconfort la interior, nu mai este necesară folosirea aparatelor de aer condiționat non stop. Apoi, pe timp de toamnă și iarnă, aceste copertine retractabile se trag lângă perete iar magazinul beneficiază de mai mult timp de lumină naturală, fapt ce atrage după sine costuri mai reduse de întreținere, nu mai este necesară iluminarea artificială excesivă a magazinului.
  • Oferă protecție pentru clienții magazinului – e bine ca atunci când plouă afară să existe un mic spațiu, de preferat înainte de intrarea în magazin, în care clientul să poată să închidă umbrela fără să se ude fleașcă. E clar că nu poate face acest lucru în magazin, așa că acest tip de copertine retractabile sunt mai mult decât binevenite. Respectul față de client, față de cel care-ți bagă bani în buzunar trebuie să existe iar prin aceste mici facilități pe care i le creezi demonstrezi acest lucru. Este nevoie de respect în acest domeniu.

De unde vine moda acestor copertine retractabile?

Această modă a copertinelor retractabile vine din sectorul rezidențial, unde fiecare dintre noi am mai montat o marchiză, ori copertine balcon. Utilitatea copertinelor este de necontestat iar faptul că acestea au evoluat și s-au adaptat și pentru magazine, nu face altceva decât să ducă un pas mai departe ideea de confort. Copertinele retractabile sunt perfecte pentru vară și vin la pachet cu avantajul faptului că pot fi salvate de la vânturile puternice. Am văzut cu toții cam ce înseamnă vijeliile din ultimii ani, multe copertine de dimensiuni au fost rupte pur și simplu. Avantajul acestor copertine retractabile, elimină riscul de rupere în caz de vânt puternic. Ele pot fi operate destul de rapid în cazul în care există o persoană la fața locului, în doar câteva secunde sunt retrase lângă zid și pericolul de rupere dispare.

Merită investiția în copertine retractabile?

Rămâne la aprecierea fiecărui patron de magazin dacă merită sau nu investiția. Ideea e destul de simplă: dacă se dorește creșterea gradului de confort pentru client, alături de reducerea costurilor de întreținere a magazinului, se va investi fără probleme aceste copertine retractabile, mai ales că ele nu costă nici foarte mult. Comparabil cu o copertină normală, de calitate, copertinele retractabile nu costă o avere. Ele reprezintă o soluție modernă pentru niște probleme destul de vechi și sunt convins că cei care sunt amatori de modern, nu se vor sfii să investească în copertine retractabile.

Articol optimizat de Outcave Solutions, servicii de optimizare SEO si promovare in Bucuresti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here