Home International Zeci de morți în urma unei explozii survenite la o fabrică de...

Zeci de morți în urma unei explozii survenite la o fabrică de chimicale din China

709
0

O explozie puternică a devastat o fabrică de chimicale din estul Clinei joi, ucigând 64 de oameni și rănind graf alte 90 de persoane. Pompierii se luptau cu flăcările chiar și vineri, după ce de-a lungul nopții nu au reușit să stingă focul. Imaginile surprinse de dronele ministrului responsabil cu situațiile de urgență arată o zonă industrială din afara orașului Yancheng , provincia Jiangsu, acoperită cu spumă, cu cisterne pentru stocare de materiale transformate într-un morman de fiare, clădiri lăsate fără acoperiș.

Autoritățile locale au declarat că zeci de camioane de pompieri și sute de servanți s-au grăbit la fața locului în momentul în care la ora 14 s-a raportat explozia. Această explozie a fost suficient de puternică pentru ca biroul seismologic din regiune să capteze un mic cutremur. Impactul acestei explozii s-a simțit pe o suprafață de 5 kilometri pătrați, sute de case rămânând fără sticlă la ferestre.

Media a raportat faptul că explozia a fost cauzată de benzen, un produs chimic considerat cancerigen folosit de fabrica de îngrășăminte chimice. În plus, fabrica nu trecuse inspecția tehnică de anul trecut.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here