Home Diverse Îți place să lucrezi instalații electrice? Intră în legalitate!

Îți place să lucrezi instalații electrice? Intră în legalitate!

696
0
instalații electrice

Observ că în ultimii ani, numai cine nu a vrut nu s-a autointitulat „meseriaș”. Astăzi dacă ai nevoie de cineva care să vină să-ți facă o instalație electrică la casă, să zicem că renovezi, întrebi în stânga și în dreapta până ajungi la un astfel de meseriaș care nu are autorizație ANRE, care nu a lucrat niciodată full time ca electrician, dar despre care știe lumea că s-ar pricepe. Este o metodă destul de proastă de a-ți renova o casă pentru că riscurile la care te expui sunt foarte mari.

Sunt de părere că dacă-ți place să lucrezi instalații electrice, trebuie să mergi la un curs de electricieni și să obții calificare. Cine răspunde în cazul în care tu vii ca un simplu meseriaș, nu tai chitanță, nu dai nicio garanție pentru ceea ce lucrezi iar după 2 zile îmi ia foc casa din pricina unui scurt apărut la instalația electrică? Îți spun eu cine: nimeni. Tu o să spui că de fapt ești paznic iar în timpul liber mai trăiești din ciubucăreală, mai faci o instalație electrică pe ici pe colo iar în fața organelor vei avea tupeu să spui că de fapt nici nu mă cunoști, că tu nu ai lucrat nimic la mine. Nu se poate chiar așa, dacă-ți place să lucrezi instalații electrice trebuie să ai calificare, trebuie să ai atestat ANRE, trebuie să demonstrezi clienților că tu știi ceea ce faci și sunt convins că nu dă nimeni buletine de electrician așa, aiurea-n tramvai. Răspunderea este foarte mare.

Trebuie să intrăm odată pentru totdeauna în legalitate cu modul acesta de a face un ban în plus, românii sunt în stare să spună că ei pot trimite și rachete în cosmos doar să le iasă banul, să pună mâna pe lucrare. Și ce-i mai interesant la meseriașii ăștia care n-au nicio calificare dar vor să ia lucrare după lucrare este faptul că ei cer la fel de mulți bani, poate chiar mai mulți bani decât un electrician autorizat ANRE care are niște cursuri făcute. Asta e culmea culmilor așa că mare grijă pe cine chemați la muncă. Dacă ești electrician de timp liber, intră în legalitate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here