Home Economic UE lovește Google cu o amendă de 1.7 miliarde de dolari pentru...

UE lovește Google cu o amendă de 1.7 miliarde de dolari pentru politici antitrust

1557
0
Google

Uniunea Europeană a acordat încă o amendă celor de la Google pentru politici antitrust, cea de-a treia dintr-o serie de penalități în valoare de miliarde de dolari. Se pare că Google nu vrea să înceteze să-și mai ascundă competiția în rezultatele de căutare.

Miercuri, Comisia Europeană a ordonat Google să plătească o amendă în valoare de 1.5 miliarde de euro (1.7 miliarde de dolari) pentru faptul că a abuzat de poziția dominantă a căutărilor online plătite. Comisarul Margrethe Vestager a afirmat faptul că Google și-a cimentat poziția dominantă și s-a protejat de presiunea competiției  și prin impunerea de restricții contractuale pentru anumite site-uri.

Potrivit Comisiei, Google și-a împiedicat rivalii să plaseze reclame pe site-uri 3rd party prin intermediul unor clauze contractuale abuzive pentru AdSense. AdSense este un produs Google care se comportă ca un intermediar între advertiseri și proprietarii de site-uri care vor să facă bani prin oferirea de spațiu pentru publicitate. Această problemă durează deja de 10 ani iar o mare parte din profitul de 31 de miliarde de dolari făcut de Google în 2018 se bazează și pe această tactică greșită.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here