Home Economic UE lovește Google cu o amendă de 1.7 miliarde de dolari pentru...

UE lovește Google cu o amendă de 1.7 miliarde de dolari pentru politici antitrust

1243
0
Google

Uniunea Europeană a acordat încă o amendă celor de la Google pentru politici antitrust, cea de-a treia dintr-o serie de penalități în valoare de miliarde de dolari. Se pare că Google nu vrea să înceteze să-și mai ascundă competiția în rezultatele de căutare.

Miercuri, Comisia Europeană a ordonat Google să plătească o amendă în valoare de 1.5 miliarde de euro (1.7 miliarde de dolari) pentru faptul că a abuzat de poziția dominantă a căutărilor online plătite. Comisarul Margrethe Vestager a afirmat faptul că Google și-a cimentat poziția dominantă și s-a protejat de presiunea competiției  și prin impunerea de restricții contractuale pentru anumite site-uri.

Potrivit Comisiei, Google și-a împiedicat rivalii să plaseze reclame pe site-uri 3rd party prin intermediul unor clauze contractuale abuzive pentru AdSense. AdSense este un produs Google care se comportă ca un intermediar între advertiseri și proprietarii de site-uri care vor să facă bani prin oferirea de spațiu pentru publicitate. Această problemă durează deja de 10 ani iar o mare parte din profitul de 31 de miliarde de dolari făcut de Google în 2018 se bazează și pe această tactică greșită.

Previous articleSchimbi instalația electrică? Cumpără materiale electrice doar de la depozite
Next articleMerită investiția într-o centrală cu peleți?
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here