Home Diverse Merită investiția într-o centrală cu peleți?

Merită investiția într-o centrală cu peleți?

693
0
peleți

Peleții au apărut pe piață în urmă cu mult timp și ani buni n-au prea fost băgați în seamă. Românii sunt destul de greu de urnit atunci când vine vorba despre noi trenduri, despre schimbări. Atât timp cât este vorba tot despre lemn, de ce să-și bată el capul?

Ei bine, nu este chiar așa. Peleții au venit pe piață cu foarte multe avantaje pe care le vom discuta în cele ce urmează iar la final, veți trage voi singuri concluziile, dacă merită sau nu investiția într-o centrală termică pe bază de peleți.

Principalele avantaje ale peleților

  • Sunt mai ieftini decât lemnele normale – excluzând situația în care românul „se descurcă” și face rost de lemne gratis sau la preț foarte bun, decât să dai 800 de lei pe un palet cu lemne din care nu cred că arzi o lună mai bine treci pe peleți. Există furnizori diverși pentru peleți precum King Pellet de la care puteți face comandă mult mia avantajos pentru acest tip de combustibil față de prețurile cerute în oraș de către magazinele de bricolaj. Vedeți AICI oferta celor de la King Pellet.
  • Nu fac atât de multă mizerie – peleții îi iei, îi pui în centrală și cu asta basta, nu trebuie să-ți faci griji de așchii sau chestii de genul. Lemnele clasice lasă destul de multă mizerie mai ales atunci când sunt lăsate lângă sobă pentru a fi băgate pe foc.
  • Peleții reprezintă un combustibil comod – adică în funcție de cât de cald dorești să faci în casă dar și de capacitatea centralei termice, există posibilitatea să alimentezi o singură dată pe lună cu peleți apoi să-ți vezi de treaba ta. E mult mai ok decât să te chinui să faci focul în fiecare zi, să scoți cenușa, etc. Peleții sunt un combustibil mult mai comod decât lemnul clasic.
  • Necesită efort fizic minim – dacă treci de la încălzirea pe sobă clasică la încălzirea pe centrală cu peleți, nu o să mai ai treabă cu spartul lemnelor sau cu transportul butucilor prin curte. Tot ce trebuie să este să alimentezi centrala termică cu peleți, lucru care după cum spuneam mai sus, se face destul de rar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here