Home Diverse Schimbi instalația electrică? Cumpără materiale electrice doar de la depozite

Schimbi instalația electrică? Cumpără materiale electrice doar de la depozite

754
0
instalația electrică

Pentru că am trecut recent printr-o renovare care a cuprins și schimbarea instalației electrice, o să vă povestesc cum să faceți să reduceți foarte mult costurile. Deși inițial ați spune că nu o să coste foarte mult un sul de sârmă (cablu electric) și câteva prize, după ce veți face calculul detaliat o să vedeți că se strâng niște sume destul de mari pentru aceste materiale electrice, fără să mai punem la socoteală mâna de lucru a electricianului autorizat ANRE, care se va ocupa de montarea instalației pe perete.

Am început inițial să mergem pe la magazinele de bricolaj din oraș, să vedem cam ce prețuri sunt. Mari, indiferent de brand. Apoi am fost pe la magazinele din oraș să vedem pe acolo căci știam că ele au de obicei un raport calitate – preț mult mai bun. Iată că nu mai este așa, micile magazine de materiale electrice din oraș aveau prețuri mai mari. Ne-am întors acasă și am început să facem ceva ce trebuia să fi făcut de la bun început: să căutăm un depozit de materiale electrice din care să cumpărăm tot ce avem nevoie.

După vreo 10 minute de căutări ne-am decis la o entitate commercială din care am cumpărat: cabluri electrice, prize, întrerupătoare, doze, siguranțe, tablou electric, și am ieșit cu mult mai bine față de țeapa pe care puteam s-o luăm de prin oraș, indiferent unde am fi fost să cumpărăm. Nu am înțeles aceste politici de a vinde foarte scump niște lucruri care se găsesc și online și nu cred că este o strategie care să mai țină mult. Oamenii nu mai sunt așa fraieri cum credeau odată cei care dețineau astfel de magazine. Au și ei ochi, creier,internet pe telefon sau pe calculator, cunoștințe să navigheze, etc. O să scăpăm în curând de această dependență aparentă de magazinele din oraș și atunci o să vedem cum se închid pe capete, faza a doua după ce au apărut în peisaj magazinele de bricolaj.

E bine însă că există variante, prin prisma internetului ne este mult mai simplu să ajungem la ele și să ne bucurăm de acele renovări mai ieftine pe care ni le dorim.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here