Home Diverse Cât de corecți sunt giganții tech atunci când vine vorba despre business?

Cât de corecți sunt giganții tech atunci când vine vorba despre business?

656
0
giganții tech

Uniunea Europeană a implementat în ultimii ani multe reguli care apără intimitatea utilizatorilor și a acordat multe amenzi pentru politici antitrust promovate de către giganții tech Alphabet și Facebook. Miercuri, Uniunea Europeană a amendat compania Alphabet (Google) cu 1.7 miliarde de dolari pentru că ar fi abuzat de poziția dominantă în publicitatea făcută pe căutările online.

Instituția de control a competiției din Turcia de asemenea investighează poziția dominantă a celor de la Google în sectorul căutărilor. În UK, o comisie axată tot pe supravegherea competiției a observat faptul că giganții tech au devenit prea mari, motiv pentru care instituția antitrust trebuie să investigheze piața publicității online.

Nici în SUA lucrurile nu stau prea bine pentru companiile mamut din domeniul online-ului.Candidatul la prezidențiale senatorul Elizabeth Warren vrea să pună la punct Google, Facebook și Amazon pentru că la Facebook de exemplu a apărut un nou scandal, de data aceasta anchetat de procurori, legat evident de sharing-ul de date.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here