Home Diverse Se poate face performanță fără investiții?

Se poate face performanță fără investiții?

764
0

Bună întrebare. Din păcate, răspunsul este unul destul de previzibil: NU. În cele ce urmează vom discuta despre ideea de investiție într-un restaurant pentru că am observat că este un oarecare trend. Sunt mulți oameni care au impresia că restaurantul le va aduce acel business profitabil pe care și l-au dorit dintotdeauna. Ei bine, până aici toate bune, lucrurile se strică în momentul în care apare nevoia de investiție în aparatură și utilaje de bucătărie. Mulți nu înțeleg că pentru un business de succes este nevoie de un echilibru.

Nu este suficient să investești într-o clădire impunătoare, într-un design modern. Trebuie să ai grijă de toate aspectele, inclusiv de investiția în personal de calitate și aparatură pentru bucătărie cu care să se ajungă la performanță, la meniuri gustoase servite rapid. Trebuie cuptoare gastronomice, trebuie grătare cu rocă vulcanică, trebuie mașini de gătit de ultimă generație care să aducă în prim plan farfurii senzaționale.

Mai ales cu emisiunile de tip Master Chef, toată lumea are anumite așteptări atunci când se duce într-un restaurant. De asemenea, dacă se investește în aparatură de gătit, pentru bucătărie, nu trebuie neglijat personalul. Acele aparate nu vor găti singure. Orice investitor trebuie să realizeze faptul că banii nu pot aduce alți bani decât dacă sunt trecuți prin oameni, deocamdată nu s-au inventat roboții de bucătărie care să poată să gătească singuri.

Sunt roboți prin bucătărie dar au alte scopuri și nu sunt nicidecum autonomi. Niciodată nu se va putea ajunge la performanță fără investiții în oameni și în utilaje de ultimă generație. Dacă se înțelege acest aspect, dacă se adaugă un restaurant modern, nu vor fi niciodată probleme, afacerea va decola și nimic nu o va mai putea opri din a deveni profitabilă. Contează foarte mult și capacitatea de a asimila nevoile celor din jur, atât în materie de clientelă cât și în materie de personal.

Toate restaurantele din lume care au ajuns celebre au făcut-o și din cauza faptului că personalul din bucătărie a fost foarte unit și a avut un scop comun dar totuși individual: autodepășirea. Orice restaurant poate să ajungă unul de top dacă este condus cu sufletul, dacă se pune suflet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here