Home International Angajații Facebook au acces la parolele a milioane de utilizatori

Angajații Facebook au acces la parolele a milioane de utilizatori

603
0
Facebook

Facebook dă din nou cu bâta-n baltă. De data aceasta, compania și-a dat seama că parolele a sute de milioane de utilizatori, în special utilizatorilor de Facebook Lite, puteau fi accesate de către angajații companiei. Această veste scoate încă o dată în evidență faptul că Facebook efectiv nu este în stare să protejeze așa cum trebuie datele utilizatorilor.

Marți, Facebook a anunțat faptul că nu a mascat parolele a sute de milioane de conturi de utilizator stocate în fișiere text în baza de date internă, bază de date la care au acces foarte mulți angajați. Deși a anunțat că a pornit o investigație internă, compania nu a precizat cât timp au fost expuse aceste date.

„Ca să fie clar, aceste parole nu au fost vizibile niciodată pentru cei dinafara Facebook și până acum nu am găsit dovezi conform cărora cineva ar fi încercat să profite de această expunere” spune Pedro Canahuati, VP Facebook. Acesta a adăugat faptul că de obicei, parolele sunt mascate în momentul în care utilizatorii fac un cont nou astfel încât nimeni să nu le vadă.

Previous article7 destinații perfecte pentru primăvara lui 2019
Next articleVolante la prețuri rezonabile – doar online
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here