Home Lifestyle Cele mai fericite țări în 2019

Cele mai fericite țări în 2019

809
0
fericite

Finlanda are o grămadă de motive să sărbătorească. Nu se bucură doar de o capitală excelentă din punct de vedere gastronomic, de Luminile Nordice și de Laponia (Țara lui Moș Crăciun), dar a fost declarată pentru cea de-a doua oară cea mai fericită țară din lume. A doua oară consecutiv. Finlanda este urmată de Danemarca, Norvegia și Islanda în topul adus în prim plan de World Happiness Report.

World Happiness Report a fost conceput de Sustainable Development Solutions Network  la comanda ONU, pe data de 20 martie , zi declarată drept Ziua Internațională a Fericirii. Acest raport se bazează pe 6 variabile: venituri, libertate, încredere, speranță de viață, suport social și generozitate. „TOP 10 cele mai fericite țări tind să rankeze destul de sus pe aceste variabile” spune editorul raportului John Helliwell, profesor de economie la Universitatea British Columbia.

Raportul nu se referă doar la finlandezii nativi, este o stare de spirit generală acolo care domină indiferent de naționalitate. „Este adevărat că finlandezii nativi au fost mai fericiți decât imigranții dar și imigranții au fost cei mai fericiți din lume dintre toți emigranții” spune Helliwell.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here