Home Tehnologie De ce inteligența artificială nu poate să identifice violența online

De ce inteligența artificială nu poate să identifice violența online

644
0
inteligența artificială

Inteligența artificială poate să identifice oamenii în fotografii, poate să găsească următorul serial pe Netflix care cu siguranță o să-ți placă, poate chiar să conducă o mașină. Cu toate acestea, vineri când un suspect de terorism din Noua Zeelandă a transmis live pe Facebook un masacru, tehnologia nu a putut să stopeze această transmisie. În jur de 17 minute de masacru au avut loc până când Poliția a raportat videoclipul către rețeaua de socializare. Înregistrări ale videoclipului au fost descărcate și repostate online, social media având mari dificultăți a-l da jos de fiecare dată. De ce nu poate inteligența artificială să identifice violența în momentul în care aceasta apare online?

Unul dintre cele mai importante motive pentru care acest lucru nu este posibil se leagă de faptul că indiferent că-i vorba despre postări scrise, pornografie, videoclipuri sau imagini violente, inteligența artificială nu poate să identifice anumite obiecte online. În timp ce oamenii pot să-și dea seama despre ce este vorba într-un clip, contextul este ceva imposibil de dibuit pentru inteligența artificială. Inteligența artificială a progresat destul de mult în ultimii ani, iar Facebook, Twitter și YouTube au început să se bazeze pe o combinație dintre inteligența artificială și moderatori umani pentru a ține sub control contentul postat de utilizatori.

Din cauza faptului că există și foarte multe postări zilnic, moderatorii nu pot ține pasul cu ce se postează. De-asta pe Facebook de exemplu durează ore bune până când postările raportate ajung să fie investigate după ce se face raportul.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here