Home International 22 dintre cele mai poluate 30 orașe din lume, se află în...

22 dintre cele mai poluate 30 orașe din lume, se află în India

682
0
india

India are în portofoliu 7 dintre cele mai poluate 10 orașe ale lumii, judecând după calitatea aerului. Gurugram, o suburbie a capitalei New Delhi este cel mai poluat oraș din lume la ora actuală, potrivit Greenpeace și AirVisual, entități care au descoperit că în 2018, indexul pentru calitatea aerului în acest oraș era 135.8, de 3 ori peste nivelul normal setat de US Environmental Protection Agency, considerat a fi sănătos.

În ultimele 2 luni ale anului trecut, indexul de calitate al aerului din Gurugram – măsurat după nivelul particulei periculoase PM 2.5 – era trecut de 200. US Environmental Protection Agency a declarat că acest index denotă un mediu foarte nesănătos pentru locuitori  și a tras un semnal de alarmă asupra faptului că foarte multă lume o să se îmbolnăvească.

Poluarea este o problemă majoră în Asia de Sud. 18 dintre cele mai poluate 20 de orașe ale lumii sunt țări precum India, Pakistan sau Bangladesh, inclusiv marile centre Lahore, Delhi și Dhaka, centre care se aflau pe locurile 10, 11 și 17 în topul acestor orașe poluate. Schimbările climatice fac efectele poluării să se simtă și mai agresiv, incendiile de vegetație sunt mult mai numeroase din cauza lor.

În China din fericire, calitatea aerului s-a îmbunătățit cu 12% din 2017 până în 2018. după cum știm, China era un alt pol al poluării mondiale. Beijing de exemplu a căzut din topul celor mai poluate orașe din lume.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here