Home Diverse 2 motive să iei în calcul și Danemarca atunci când îți propui...

2 motive să iei în calcul și Danemarca atunci când îți propui să pleci la muncă în străinătate

1314
0
Danemarca

A pleca la muncă în străinătate, pentru mulți dintre noi, a devenit o obișnuință, un stil de viață. Conform statisticilor, România se află pe locul 2 în lume la capitolul emigrare, după Siria. Peste 5 milioane de români sunt în acest moment dincolo de granițele țării și încearcă să-și facă un viitor printre străini. Este o abordare pe care din ce în ce mai multă lume o agreează pentru că rezolvă într-un fel problemele financiare de care prin muncă cinstită, în România, nu se prea poate scăpa.

Dacă te gândești și tu să pleci la muncă în străinătate, sunt câteva aspecte pe care trebuie să le iei în calcul. Cel mai important dintre acestea este bineînțeles, țara de destinație. Dacă unii preferă Spania sau Italia din pricina comunității uriașe de români pe care se pot baza când au probleme, există și români care aleg destinații mai greoaie gen Suedia, Germania sau chiar Statele Unite. Din păcate, majoritatea celor care se hotărăsc să facă acest pas și să emigreze, scot din calcul o țară destul de interesantă: Danemarca.

De ce ar trebui să caute românii joburi în Danemarca? Ce are Danemarca de oferit atât de bun? Ei bine, aici ar fi multe de discutat dar o să facem un rezumat cu ideile cele mai importante. În primul rând, salariile sunt destul de bune în Danemarca iar chiriile nu sunt specifice țărilor nordice. Nivelul de trai este destul de bun iar faptul că țara este membră UE, accesul pe piața muncii nu necesită absolut niciun document suplimentar de tip viză sau chemare din partea angajatorului.

În al doilea rând, în Danemarca se vorbește foarte multă engleză. Cred că după UK, Danemarca este țara cu cei mai mulți vorbitori de engleză din Europa. E mult mai simplu să te descurci, să-ți faci un viitor într-o țară în care poți să comunici. Limba a fost dintotdeauna cea mai mare problemă a emigranților și mai mult ca sigur, cei care nu doresc un viitor în incerta Marea Britanie, care peste câteva zile va ieși din UE, se pot îndrepta fără probleme către Danemarca.

Așadar, dacă nu ai luat decizia încotro s-o apuci, gândește-te și la Danemarca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here