Home International China investește masiv în tehnică militară

China investește masiv în tehnică militară

776
0

Sub președintele Xi Jinping, a avut loc o adevărată revoluție a forțelor armate chineze. PLA (People’s Liberation Army) a crescut și s-a modernizat rapid de când China și-a redeschis porțile către lume, începând cu 1980, însă cu ajutorul lui Xi această dezvoltare a accelerat foarte mult și s-a axat pe implicarea și câștigarea de războaie.

Xi a reorganizat PLA, reușind să obțină controlul total asupra ei de-a lungul timpului. Marți, guvernul de la Beijing a dezvăluit faptul că bugetul pentru armată a crescut în 2019 cu 7.5% și că va fi cheltuit în două tranșe. Experții spun că singurul motiv pentru care nu au fost alocate și mai multe fonduri pentru armată este faptul că 6.5% este creșterea anuală prognozată pentru țară în 2019, nu s-a dorit crearea unui dezechilibru economic.

În vreme ce armata din China este una dintre cele mai „bogate” din lume, bugetul său pălește în comparație cu bugetul Statelor Unite pentru armată. În luna Decembrie a anului trecut, Președintele SUA Donald Trump a fost de acord să majoreze fondul pentru apărare la 750 de miliarde de dolari în 2019. US NAVI domină oceanele lumii, este mult peste China din punct de vedere al capacității logistice și a razei de acțiune.

Dacă China va ajunge vreodată SUA din punct de vedere militar, sunt slabe șanse, însă cu siguranță avansează mai rapid ca orice altă țară din lume în acest sector, în acest moment.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here