Nu mult timp ne desparte de momentul în care ne vom trezi complet îngropați în PET-uri din plastic. România stă destul de prost la capitolul reciclare și așa a stat dintotdeauna. Pe meleagurile acestei țări nu există o mentalitate care să îndrume cetățenii spre reciclare, și nici legi care să oblige agenții comerciali care adună deșeuri din plastic să le colecteze corespunzător și să le recicleze.
Dacă stăm să ne gândim mai bine, reciclarea PET-urilor din plastic se poate face foarte ușor cu ajutorul unei prese MACFAB 40 PET, simplu, fără ca personalul care operează mașinăria să aibă nevoie un atestat sau instructaj special.
Presa de balotat deșeuri MACFAB 40 PET Bottle este perfectă pentru terase sau baruri unde se comercializează acele PET-uri din plastic la 0.5 litri și care se adună cu miile pe fie unde ulterior, în cazul în care nu sunt luate din tomberoane de către cetățenii de etnie cărora nu le este frică de muncă.
Presa de balotat PET-uri MACFAB 40 PET reușește să scoată niște baloți cu o dimensiune 1m x 0.7 m x 0.5 m, cu o greutate de 40 de kilograme, într-un interval de 35 de secunde. Toate sticlele adunate într-o săptămână calendaristică se pot transforma în baloți în doar câteva minute de muncă. Este o presă adresată comercianților mijlocii care poate fi alimentată la 220v și care are o forță totală de presare de 8 tone.
Consumul este unul bun, atunci când este în sarcină motorul electric din componență nu depășește 2.2 kw. Nu trebuie să vă faceți griji în legătură cu sucul din interior, care mai rămâne în unele recipiente din plastic. Presa este prevăzută cu un tanc de 30 de litri pentru reținerea lichidului rezidual.
Partea cea mai bună este că această investiție într-o presă de balotat pet-uri poate fi amortizată de-a lungul timpului. Baloții care se adună pot fi vânduți către centrele de reciclare. Desigur este vorba despre voință aici, despre dorința unor oameni de a face o investiție care se va recupera nu chiar peste noapte, fapt ce contravine mentalității antreprenoriale din România. Cu toate acestea, sunt convins că există printre noi și oameni care se trezesc în curte cu tone de PET-uri și care doresc să scape de ele așa cum e corect și normal, nu să le ducă la groapa de gunoi unde să se descompună în următorii 1000 de ani.