Home International Nestle alături de alte branduri celebre își retrag reclamele de pe YouTube

Nestle alături de alte branduri celebre își retrag reclamele de pe YouTube

1266
0

Nestle alături de alte companii destul de mari au renunța la a se mai promova prin intermediul reclamelor pe YouTube, după ce un vlogger a adus în prim plan faptul că pedofilii folosesc această platformă pentru a face schimb de informații și pentru a atrage atenția asupra clipurilor cu fetițe.

De-a lungul clipului de 20 de minute care de sâmbătă și până acum a ajuns la 2.4 milioane de vizualizări, vloggerul Matt Watson a afirmat faptul că secțiunea de comentarii de la anumite clipuri ale unor fetițe care se filmează când fac gimnastică sau yoga se învârte într-un cerc de pedofilie soft-core.

Clipurile despre care se face referire par a fi făcute cu multă inocență, însă unii utilizatori YouTube au făcut anumite comentarii în momentul în care fetele erau în poziții compromițătoare, potrivit lui Watson. În cadrul acestor clipuri apar și reclame la Disney de cele mai multe ori.

Nestle, proprietarul brandurilor Kit-Kat și Nespresso a decis să oprească reclamele pe YouTube după ce câteva clipuri la care se strânseseră comentarii necuviincioase la adresa fetelor, rulaseră conținut publicitar pentru companie. Epic Games, producătorul Fortnite de asemenea a renunțat să-și mai facă reclamă pe YouTube și a luat legătura cu Google pentru a afla când acest tip de conținut inadecvat va fi eliminat. Printre alte nume mari care au mai pus reclamele pe pauză se numără și McDonald’s și Disney. Purtătorul de cuvânt al Nestle și-a exprimat optimismul pentru rezolvarea acestor probleme de către YouTube, și a menționat că lipsa acestor reclame nu afectează foarte mult compania.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here