Home Uncategorized ProtoDUNE – unealta care ar putea explica Universul

ProtoDUNE – unealta care ar putea explica Universul

626
0
ProtoDUNE

Cercetătorii au făcut un pas crucial în ceea ce privește construcția de echipamente care să ne ajute să răspundem la întrebarea fundamentală „Din ce este compus Universul?”. Un grup internațional de fizicieni au colaborat în cadrul experimentului DUNE (Deep Underground Neutrino Experiment) și au anunțat faptul că o versiune prototip al echipamentului, numit ProtoDUNE este operațional.

ProtoDune va valida tehnologia în cadrul unui experiment DUNE mult mai mare care are drept scop detectarea neutrinilor, particule subatomice create adesea în cadrul reacțiilor nucleare violente care se produc de obicei în centralele atomoelectrice sau pe soare.

Ce este interesant la acești neutrini este faptul că pot să treacă prin materie. Deocamdată se cunosc 3 tipuri de neutrini care reușesc să bată toate legile fizicii cuantice și să se transforme, să-și schimbe identitatea.

Cercetătorii speră ca prin intermediul acestor noi unelte, noi experimente, să realizeze cum anume reușesc neutrinii să-și schimbe identitatea. Și de ce Universul arată cum arată în acest moment și nu este un vid plin de energie și nimic mai mult?

Previous articleDiscurile din aur de pe sondele Voyager vor fi singurele dovezi ale existenței oamenilor?
Next articleFrica de WC-ul suspendat
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here