Home Lifestyle Ai fost concediat? Iată 3 lucruri pe care trebuie să le faci...

Ai fost concediat? Iată 3 lucruri pe care trebuie să le faci la locul de muncă înainte să pleci

757
0

Se întâmplă deseori ca joburile la care aplicăm și la care suntem acceptați să nu ni se potrivească tocmai ca o mănușă. Se întâmplă de multe ori să intrăm în diverse conflicte cu colegii de la serviciu ori cu șefii, moment în care de asemenea, urmează concedierea.

Dacă treci chiar acum prin asemenea episoade, iată câteva lucruri pe care trebuie să le faci înainte să părăsești pentru totdeauna compania.

Ai fost concediat? Iată 3 lucruri pe care trebuie să le faci la locul de muncă înainte să pleci

  1. Ia-ți toți banii. Nu trebuie niciodată să pleci până nu soluționezi problema banilor. Află când urmează să-ți primești diferența și dacă mai sunt și alte beneficii pe care le mai ai de luat. Dacă angajatorul nu vrea să-ți dea ce ți se cuvine poți depune o plângere la ITM. Nu uita de banii pe concediu dacă mai ai ceva de luat sau din prima lună.
  2. Nu mai semna nimic. Dacă s-au finalizat formalitățile de concediere, în niciun caz nu mai ai drept de semnătură. Nu mai semna nimic, oficial nu mai lucrezi în acea companie. E posibil ca unii angajatori să profite pe urma semnăturii tale și să intri
  3. Asigură-ți șomajul – adică asigură-te că angajatorul tău a plătit de-a lungul colaborării voastre toate taxele la stat, astfel încât să poți beneficia de șomaj conform legii. În plus, sunt niște bani care chiar te vor ajuta până vei reuși să-ți găsești altceva de muncă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here