Home Diverse La povești, la gura șemineului

La povești, la gura șemineului

653
0
moda șemineului

Îmi aduc aminte de vremurile când eram copil și mergeam pe la bunici în vizită, iarna, de Crăciun. Aveam niște bunici orășeni, țara mea era de fapt la oraș așa că pot spune că am crescut cu niște tradiții destul de moderne.

Mergeam pe la ei și aveau o casă foarte modernă pentru vârsta lor. Am avut mereu o mare stimă și un mare respect pentru oamenii care nu s-au lăsat depășiți de tehnologie, pentru oamenii care indiferent de vârstă, au dorit să rămână veșnic tineri cu alte cuvinte.

Una dintre imaginile care mi-au marcat copilăria au fost serile ținute în jurul șemineului. Da, bunicii nu le mai aveau cu sobele. Aveau pe-atunci centrală termică pe gaz dar au oprit și un pic de tradiție prin intermediul acelui șemineu.

Probabil își aduceau și ei aminte de vremurile când stăteau în casa părinților, la gura sobei.

Șemineul lor emitea aceeași căldură, atmosfera care se strângea în jurul său era însă un pic diferită. Mai multă lumină, mai mult zgomot, încăperea căpăta un aspect aparte și era totuși un șemineu destul de primitiv.

Astăzi sunt șemineuri mult mai spectaculoase, din sticlă rezistentă la foc, de dimensiuni mult mai mari, cu puteri calorice care pot încălzi cele mai variate suprafețe.

Există producători de sticlă termorezistentă precum Xglas care au reușit să ducă această tehnologie a șemineurilor un pas mai departe.

Astăzi dacă aș fi nevoit să pun un șemineu în casă, aș căuta să fie unul făcut din sticla celor de la Xglas și mai mult ca sigur, atunci când o să reușesc să-mi cumpăr casa mea, voi face acest lucru.

Vreau și eu seri magnifice alături de copii, de viitorii nepoți, în jurul șemineului, iarna, de Crăciun. Să duceam mai departe tradițiile frumoase, spiritul de sărbătoare așa cum bunicii mei au făcut.

Nu contează cât de departe de lumea satului aterizezi în viața de zi cu zi, este de datoria ta să te asiguri că aduci după tine tradițiile frumoase ale locurilor din care vii.

Noi, românii avem niște obiceiuri destul de frumoase iar această tradiție a familiei care se strânge în jurul sobei clar nu o să dispară niciodată.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here