Home International Fostul astronaut Mark Kelly – candidează pentru Senatul SUA în Arizona

Fostul astronaut Mark Kelly – candidează pentru Senatul SUA în Arizona

635
0
Mark Kelly

Fostul cosmonaut NASA Mark Kelly candidează pentru Senat în Arizona, din partea Partidului Democrat. Kelly a fost comandantul NASA Space Shuttle de două ori, este fost aviator naval cu 39 de bătălii la activ doar în Operațiunea Desert Storm. Un CV destul de impresionant pe care sper să-l îmbogățească cu funcția de „Senator”. „am știut întotdeauna că o să servesc țara într-un felș sau altul” spune Kelly într-un video în care-și anunță candidatura.

Aceasta este prima campanie a lui, dar a avut în trecut tangențe cu politica, mai bine de 10 ani. Kelly este căsătorit cu fostul congresswoman Gabrielle Giffords din 2007. Giffords , care a supraviețuit după ce în 2011 a fost împușcată în cap în timpul unui atac terorist, a devenit un avocat destul de vocal pentru reforma controlului armelor și munițiilor, iar Kelly s-a alăturat cauzei cerând la rândul său schimbare.

Cei doi au înființat un comitet politic numit  Americans for Responsible Solutions prin intermediul căruia promovează legislația pentru controlul armelor și ajută pe cei care fac legi în cazul în care aceștia doresc mai multă strictețe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here